Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Två danska finalister - del V

Ikväll är det dags för final i den danska eurovisionuttagningen Melodi Grand Prix i Ballerup Super Arena! I en första röstningsomgång samsas tvtittarna med en jury om att vaska fram fyra bidrag som går vidare till en semifinal där de ställs mot varandra två och två i dueller vilka sedan leder till en superfinal. Från semifinalerna har dock tvtittarna makten helt i egna händer.

Det är dags att kika närmare på de två sista finalisterna:

9. Kat & Justin Hopkins - Black And Blue (Patric Johnson, Joakim Övrenius, Justin Hopkins)
Förra året åkte Kat, eller Katrine Thisted som det står i passet, ut i semifinalen då hon tävlade tillsammans med Silas i Come come run away. Nu har hon ny duettpartner i amerikanen Justin Hopkins som upptäcktes av och har samarbetat med Babyface. Låten, som Justin skrivit tillsammans med svenskarna Joakim Övrenius och Patric Johnson, är poprockig midtempo i modern AOR-skola. Det låter duktigt och kompetent genomfört men för min del alltför nära själva definitionen för intetsägande musik - där dessutom duettinslaget känns helt omotiverat.

10. A Friend In London - New Tomorrow (Lise Cabble, Jakob Glæsner)
Sist ut är låten som är favorit till seger, både enligt spelbolagen och publikundersökningen från gårdagens genrep. Jag kan förstå favoritskapet, för det är en skön catchy låt, men känns det inte som om våra danska indievänner i London lånat lite väl skamlöst från Andreas Johnsons mellosuccé Sing for me? Parallellen i till exempel den hookiga inledningen på refrängen med snarlik text är så uppenbar att jag rodnar alltför skamset å deras vägnar för att kunna fortsätta lyssna. Synd på så rara ärtor, men det här går bara inte. Pinsamt.

Övriga tävlande hittar ni i del I, II, III och IV.
Två danska finalister - del V Reviewed by Pierre on 00:41:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Ja, jag tänkte också på "Sing for me" när jag hörde A Friend In London.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.