Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Klart för final i Kroatien!

Kroatiens långdragna uttagning Dora var i helgen äntligen framme vid semifinal, där de tre återstående artisterna tävlade om de båda finalplatserna. Förra helgens kvartsfinal avgjorde att Mirko Švenda-Žiga och Jacques Houdek fått två av semifinalplatserna, medan det i inledningen av semin avslöjades att Daria Kinzer vunnit omröstningen som pågått under veckan och därmed knipit den tredje och sista platsen.

Oväntat vändes resultatlistan upp och ner i semin jämfört med hur det sett ut hittills. Švenda-Žiga som vunnit varenda deltävling hittills blev sist och åkte ut medan Daria Kinzer som ju kvalade sig in till semin blev kvällens segrare. Kanske står en förklaring i omkastningen att finna i att Švenda-Žiga begick lustmord på Josh Grobans You Raise Me Up - medan Houdek rodde precis samma låt i land betydligt bättre samtidigt som Kinzer verkar pricka toppformen nu när det drar ihop sig till final.

Till final:
1. Daria Kinzer (framförde Žena Za Sva Vremena och The Best) 11'844 röster
2. Jacques Houdek (framförde Dvije Duše och You Raise Me Up) 8'937 röster

Utslagen:
Mirko Švenda-Žiga (framförde Bitanga I Princeza och You Raise Me Up)

Det har också avslöjats att tre låtar valts ut inför finalen på lördag. Daria och Jacques kommer båda att framföra alla tre varefter tvtittarna tillsammans med en väl eurovisionmeriterad jury bestående av Andrej Babić, Severina och Tonči Huljić väljer ett bidrag med vardera artist till en superfinal. Där är det upp till tvtittarna att bestämma vem som ska få åka till Düsseldorf.

Finallåtarna:
1. Lahor (Boris Đurđević)
2. Stotinama godina (Ante Pecotić)
3. Još ima nas (Lea Dekleva)
Klart för final i Kroatien! Reviewed by Pierre on 18:48:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.