Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Schweiz: Anna Rossinelli - In love for a while

Anna Rossinelli - In love for a while

Förra året lyckades Schweiz med konststycket att bli både först och sist i Eurovision Song Contest. Eftersom Michael von der Heide inte bara blev sist i sin semifinal i Oslo med Il Pleut de L'Or, utan också hade färre poäng än Lettland som blev sist i den andra semin får schweizarna räknas som förra årets absoluta jumbo. Nu är det inte mycket att slå sig på bröstet för, men de lyckades i alla fall bli först också innan året tog slut - med att presentera sitt bidrag för 2011 års upplaga av Eurovision Song Contest.

Finalen av den schweiziska uttagningen gick nämligen av stapeln redan innan vi var halvvägs igenom december. En inledande öppen internetomröstning hade vaskat fram ett ganska magert startfält om tolv bidrag tyckte jag, men när låtarna för första gången hördes live, i finalen, visade sig en av dem trots allt vara en pärla. En fjärdedel av de teleröstande schweizarna höll med och lade sin röst på den vinnande banjoballaden In love for a while med den dittills helt okända Anna Rossinelli.

Ibland är gränsen mellan genialt enkel och löjligt banal hårfin, och jag tycker att In love for a while balanserar farligt nära fel dike av den. Nu tycker jag dock att man trots allt lyckas hålla balansen, tack vare den där banjon som ger karaktär och framför allt av Annas röst. Glöm inte att historian fler än en gång visat att man om man lyckas med just den där balansgången kan nå riktigt långt... Jag tror att Schweiz åtminstone skräller sig till final, men att det där blir väl tuff konkurrens. Anna upptäcktes av låtens upphovsman David Klein när hon uppträdde som gatumusikant, vilket fick honom att skriva In love for a while. Nu är det först din tur - sedan Europas:

Bidragets upphovsmän: David Klein
Bidragets startnummer: Nummer 8 i semifinal I.

Schweiz fem senaste bidrag:
2006: Six4One - If We All Give A Little (final 16e)
2007: DJ Bobo - Vampires Are Alive (semi 20e)
2008: Paolo Meneguzzi - Era Stupendo (semi 13e)
2009: Lovebugs - The Highest Heights (semi 14e)
2010: Michael von der Heide - Il Pleut de L'Or (semi 17e)

Schweiz bästa placering:
Schweiz fick en flygande start i Eurovision Song Contest då Lys Assia vann den allra första upplagan 1956 med Refrain. Efter det har det dock bara blivit ytterligare en seger för Schweiz. Det var dock inte vem som helst som vann den gången, utan den blivande världartisten Céline Dion - låten hette Ne partez pas sans moi och året var 1988.

Läs även andra bloggares åsikter om
Schweiz: Anna Rossinelli - In love for a while Reviewed by Pierre on 21:46:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 4/5. Tyckte att det här var urtrist första gången jag hörde det. Avskyr egentligen sån här "mogen P4-mys-pys", men efter ett antal lyssningar har mitt hjärta smält för Anna och hennes fina låt. Den griper tag i mig och jag tror det kommer gå bra i första semin. Jag tippar en 6:e plats.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.