Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Azerbajdzjan: Ell & Nikki - Running Scared

Ell & Nikki - Running Scared

I årets Melodifestival fick vi ett par strålande exempel på vad som händer när SVT inte lyckas leva upp till uttalade intentioner. Strulet vid den första deltävlingen då Le Kid för några sekunder tilläts tro att de gått vidare och de utbytta röstningsnumren i Andra Chansen orsakade folkstorm. Tanken på hur reaktionerna hade blivit om SVT i finalen plötsligt annonserade att både Eric Saade och Danny hade vunnit och skulle framföra en duett i Düsseldorf svindlar - medan azererna verkar ha tagit ett liknande scenario i deras uttagning i år med ro.

Efter en omfattade uttagning i flera omgångar för att skrapa fram en artist som både kan sjunga och föra sig på scenen utnämndes i finalen i januari nämligen inte som utlovat en vinnare - utan två. Både Eldar Gasimov och Nigar Jamal skulle få åka till Tyskland med en låt som de sjunger tillsammans. Sedan blev det tyst i ett par månader, ända fram till deadline för att skicka in låtar till EBU. Då presenterades Running Scared - och artisternas klatschiga artistnamn Ell & Nikki.

Då stod det också klart att Azerbajdzjan för tredje året satsat svenskt, bland annat med Stefan Örn och Sandra Bjurman som upphovsmän precis som förra året - och med på scenen i Düsseldorf finns Shirleys båda änglar Jessica Marberger och Vera Prada samt Lisa Stadell och Åsa Engman. Låten är en romantisk midtempoballad med en oh-oh-oo-oh-oh-hook och svenskt eller åtminstone västerländskt sound. I studioversionen är det här en av mina absoluta favoriter i år, men duon har dessvärre inte lyckats övertyga på repen hittills. Trots att jag därmed tror vinstchansen ryker tror jag de enkelt fortsätter sin fina svit av topp tioplaceringar nästa vecka.

Bidragets upphovsmän: Stefan Örn, Sandra Bjurman och Iain Farquharson
Bidragets startnummer: Nummer 18 i semifinal I.

Azerbajdzjans bidrag hittills:
2008: Elnur & Samir - Day After Day (semi 6a, final 8a)
2009: AySel & Arash - Always (semi 2a, final 3a)
2010: Safura - Drip Drop (semi 2a, final 5a)

Azerbajdzjans bästa placering:
Azererna nådde en tredjeplats redan på andra försöket 2009 med AySels och svenske Arashs Always.

Läs även andra bloggares åsikter om
Azerbajdzjan: Ell & Nikki - Running Scared Reviewed by Pierre on 22:44:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 3/5. Jag gillar ju som det här. Det är snyggt, polerat, propert och gör inte en fluga förnär. Men det är ju också det som är problemet. Det är för snällt och ofarligt för att vara en vinnarkandidat. Har också sett hur det artar sig live och jag känner att det inte funkar så bra alls. Men en 4e plats i semi 1 tror jag det räcker till trots allt.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.