Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Belgien: Witloof Bay - With love baby

Witloof Bay - With love baby

Efter sju sorger och åtta bedrövelser i form av idel missade finalplatser lyckades Belgien förra året välja ett riktigt konkurrenskraftigt bidrag. Tom Dice och hans Me and my guitar vann sin semifinal och slutade sedan på en hedervärd sjätteplats i finalen. Var det här en vändpunkt för de tidigare så olycksamma belgarna? Nej, årets val av bidrag tyder snarare på ett lyckokast - att även blinda schlagerhöns någon gång kan hitta ett guldkorn.

Belgarna valde i år att liksom flera andra länder ha en öppen uttagning med bas på internet. De valde dock förutsättningar som de hittills är ensamma om. Vem som helst välkomnades att lägga upp ett bidrag för tävlan, men för att ta sig till nästa tävlingsomgång gällde det inte att samla flest fans - åtminstone inte i vanlig mening - utan sponsorer. Alla som lyckades skrapa ihop minst 20'000 € att användas för promotion ifall man skulle vinna utlovades en plats i andra omgången. Trettio bidrag klarade av det, vilket så småningom ledde till en tvsänd final med fjorton finalister - som vanns i stor stil, med högsta möjliga poäng, av den sex man starka á capellaensemblen Witloof Bay.

För min del är With love baby ett bra exempel på á capella-sång då den är som sämst. Där det bara handlar om att briljera med att man behärskar en teknik - på bekostnad av precis allting annat. En låt till exempel. Resultatet blir en exhibitionistisk musikalisk onani inför en begränsad skara förhoppningsvis hänförda invigda, ungefär som de där ändlösa solonumren jag möjligen fördomsfullt förknippar med jazzmusiker. I eurovision lär det här vara helt hopplöst, men jag hoppar över storsläggan - de kan ju faktiskt sjunga.

Bidragets upphovsmän: Benoît Giaux och RoxorLoops
Bidragets startnummer: Nummer 4 i semifinal II.

Belgiens fem senaste bidrag:
2006: Kate Ryan - Je t'adore (semi 12a)
2007: The Krazy Mess Groovers - LovePower (semi 26a)
2008: Ishtar - O julissi (semi 17e)
2009: Copycat - Copycat (semi 17e)
2010: Tom Dice - Me and my guitar (semi 1a, final 6a)

Belgiens bästa placering:
Trots troget deltagande i Eurovision Song Contest sedan starten har det bara blivit en enda vinst, men J'aime la vie med Sandra Kim från 1986 har å andra sidan blivit en av de riktigt stora eurovisionklassikerna.

Läs även andra bloggares åsikter om
Belgien: Witloof Bay - With love baby Reviewed by Pierre on 11:21:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 0/5. Det här ger mig rysningar och inte av välbehag. Jag mår illa, vill stänga av både ljud och bild, för detta är obehagligt. Jag fick samma symptom av det lettiska bidraget -06 (som ju också var ett acapella bidrag) vilket måste betyda att jag och acapella är lite som Israel och Palestina - vi kommer inte riktigt överens om något. Nää, usch! Jag tror att Europa håller med mig om att detta är årets sämsta låt och den kommer att hamna sist i semifinalen.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.