Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Bosnien Hercegovina: Dino Merlin - Love in rewind

Dino Merlin - Love in rewind

På den där listan som jag nämnde i förra inlägget, den över hur många poäng de tävlande länderna skrapat ihop sedan semifinalerna introducerades, placerar sig Bosnien Hercegovina på en hedervärd femteplats, om än en bit bakom toppkvartetten. Faktum är dock att före framgångsvågen på senare år så lyckades bosnierna bara placera sig på topp tio en enda gång. Det skedde 1999 och den ganska udda låten som då nådde sjundeplatsen hette Putnici och var en duett mellan Beatrice Poulot och Dino Merlin.

I år bestämde sig det ansvariga tvbolaget BHT internt för att åter igen skicka den nu 49-årige Dino, eller Edin Dervišhalidović som han egentligen heter, att representera landet i Eurovision Song Contest. Han gavs fria händer att ta fram ett lämpligt bidrag och i mars presenterades Love in rewind som han skrivit själv. Låten kan beskrivas som tidlös feelgood-pop med balkanton, försedd med en rappakalja till text om kärlekens natur.

Det där sista kan möjligen låta som om jag nu är på väg mot en sågning - men så är det nu inte alls. Tvärtom tycker jag att Love in rewind är ett av årets absolut starkaste kort, där precis allt annat förlåter den tveksamma texten. Låten är lätt att ta till sig och tralla med i och numret är avväpnande charmigt, med yviga gester utan att man hamnar ens i närheten av krystat effektsökeri - och dessutom framfört av ett rutinerat superproffs som redan är en storstjärna på hela Balkan. Jag blir varken förvånad eller ledsen om det visar sig att Europas minsta gemensamma nämnare i år finns här - och att nästa års tävling går av stapeln i Sarajevo.

Bidragets upphovsmän: Dino Merlin
Bidragets startnummer: Nummer 1 i semifinal II.

Bosnien Hercegovinas fem senaste bidrag:
2006: Hari Mata Hari - Lejla (semi 2a, final 3a)
2007: Marija Šestić - Rijeka bez imena (final 11a)
2008: Laka - Pokušaj (semi 9a, final 10a)
2009: Regina - Bistra Voda (semi 3a, final 9a)
2010: Vukašin Brajić - Thunder and lightning (semi 8a, final 17e)

Bosnien Hercegovinas bästa placering:
Ännu ingen seger för Bosnien Hercegovina, men en pallplats nådde man 2006 då Hari Mata Hari nådde tredjeplatsen i Aten med vackra Lejla.

Läs även andra bloggares åsikter om
Bosnien Hercegovina: Dino Merlin - Love in rewind Reviewed by Pierre on 20:49:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Betyg: 3/5. En starkt trea, snudd på fyra, men det är liksom inte riktigt min typ av musik. Men det är glatt, melodiskt och säkert. Just glädje genomsyrar hela framträdandet och det tycker jag är fint. I like! Tippar på en 4e plats i semin.

    SvaraRadera
  2. Dino var bäst ,dom som kan om musik bravo!!!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.