Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Cypern: Christos Mylordos - San aggelos s'agapisa

Christos Mylordos - San Aggelos S'Agapisa

När Cypern redan i september förra året valde sin artist för Düsseldorf i en tvsänd talangshow så skrattade jag gott åt vinnaren Christos Mylordos tafatta och inte särskilt tonsäkra tolkning av Robbie Williams hit Supreme (se här). Jag måste till och med erkänna att jag flera gånger återkommit till det klippet just bara för att få mig ett gott skratt, dessutom med tanken att det kan komma att bli riktigt pinsamt för cyprioterna när det blir dags för det stora allvaret. Det är hög tid att göra offentlig avbön - för ett sådant scenario kommer vi inte att få se.

Cyprioterna lyckades nämligen hitta en låt som är som klippt och skuren åt den orutinerade tjugoåringen - och har dessutom försett den med ett av årets snyggaste scennummer. San Aggelos S'Agapisa är en ballad i midtempo med både rockelement och tydlig etnisk färg - och en text på grekiska där Christos ber sin älskade som lämnat honom att komma tillbaka.

Förra året tog sig Cypern till final för första gången på sex år genom att knipa platsen precis före Anna Bergendahl i semifinalen och jag utesluter inte helt att de skulle kunna ta sig dit den här gången också - även om grundtipset är att de bommar. Låten är förmodligen för exotisk för de flesta, men med inkasserade snyggo-poäng och det där scennumret i ryggen kan det gå vägen.

Bidragets upphovsman: Andreas Anastasiou och Mihalis Antoniou
Bidragets startnummer: Nummer 9 i semifinal II.

Cyperns fem senaste bidrag:
2006: Annet Artani - Why Angels Cry (semi 15e)
2007: Evridiki - Comme ci comme ça (semi 15e)
2008: Evdokia Kadi - Femme Fatale (semi 15e)
2009: Christina Metaxa - Firefly (semi 14e)
2010: Jon Lilygreen & the Islanders - Life looks better in spring (semi 10a, final 21a)

Cyperns bästa placering:
Cypern har som bäst blivit femma i Eurovision Song Contest, och det vid tre tillfällen; 1982 med Anna Vissis Mono I Agapi, 1997 med Hara & Andreas Konstantinous Mana Mou och senast 2004 med Lisa Andreas Stronger Every Minute.

Läs även andra bloggares åsikter om
Cypern: Christos Mylordos - San aggelos s'agapisa Reviewed by Pierre on 19:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 1/5. Rörigt. Gillar det grekiska anslaget men jag tycker det spretar åt för många håll. Dessutom blir vad man tror är versen förvandlad till refräng i slutet och det gillar jag inte. Minus för elgitarrerna också. Tippar på en 15e plats i semin.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.