Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Danmark: A friend in London - New tomorrow

A friend in London - New tomorrow

Förra årets lyckats ta sig så högt upp i resultatlistan att de nosade på medaljplatserna med klichéklegget In a moment like this med duon Chanée & N'evergreen - en låt skriven av svenska upphovsmän. I år tänker de försöka överträffa den bedriften med hjälp av såväl inhemska artister som upphovsmän - men trots det känns svenskkopplingen väldigt tydlig.

Det var tätt mellan svenskarna i årets danska uttagning Melodi Grand Prix. Hela sex av de tio finalisterna hade svenska upphovsmän och ett av dem framfördes dessutom av en svensk artist, ex-Ace of Base-sångerskan Jenny Berggren. Trots den dominansen gick segern alltså till slut till ett av de andra bidragen, de indiepoppande gamla skolkompisarna i A friend in London och den boyband-episka New tomorrow.

När jag först hörde New tomorrow trodde jag knappt mina öron och kinderna blossade av genans å danskarnas vägnar - för får man verkligen planka så pass skamlöst? Bitvis är ju låten fantastiskt lik Andreas Johnsons gamla mellohit Sing for me. Klarar man att bortse från den parallellen är låten ju fortfarande ruskigt catchy och låtens text om att tillsammans bygga en bättre värld är ju så universell en text kan bli. Lägg därtill att bandet ser helt rätt ut och en sångare, Tim Schou, som äter kamera och det här kan gå riktigt, riktigt bra. Själv tycker jag hur man än vänder och vrider, att det här ligger lite väl mycket mitt i gatan.Bidragets upphovsmän: Lise Cabble och Jakob Schack Glæsner
Bidragets startnummer: Nummer 18 i semifinal II.

Danmarks fem senaste bidrag:
2006: Sidsel Ben Semmane - Twist of love (semi 18e)
2007: DQ - Drama Queen (semi 19e)
2008: Simon Mathew - All Night Long (semi 3a, final 15e)
2009: Brinck - Believe Again (semi 8a, final 13e)
2010: Chanée & N'evergreen - In a moment like this (semi 5a, final 4a)

Danmarks bästa placering:
Danmark är innehavare av eurovisionrekordet i klassen längst tid mellan två segrar. Den första kom 1963 då äkta paret Grethe & Jørgen Ingmann vann med Dansevise. Nästa seger kom först 37 år senare, år 2000 då Olsen Brothers återigen såg till att segern blev dansk med Fly on the Wings of Love.

Läs även andra bloggares åsikter om
Danmark: A friend in London - New tomorrow Reviewed by Pierre on 15:45:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.