Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tio första semifinalisterna är klara!

Den första semifinalen i Eurovision Song Contest från Düsseldorf är till ända - och trots att det bär emot att säga det så känns det, för första gången någonsin, faktiskt nästan skönt. Det kan inte bli annat än rejäl bakläxa åt det arrangerande tyska tvbolaget för till exempel alla de borttappade kommentatorerna runt om i Europa och framför allt för det riktigt kackiga ljudet - vilket inte blev bättre av att större delen av artisterna verkade ha festat bort sina röster helt under repetitionsveckan.

Resultatmässigt blev det ett par riktiga skrällar. Norska Stella Mwangi stod otippat på näsan medan våra andra båda nordiska grannar Island och Finland gick till final och Turkiets fina finalsvit bröts då Yüksek Sadakat misslyckades med att ta sig till final. Den mest otippade finalisten var kanske Litauen - men så var också Evelina Sašenko en av få som fick sången att stämma ikväll vilket gör att platsen känns helt rättvis. Jag hoppas på en rejäl uppryckning på torsdag så vi slipper ännu en orgie i falsksång.

Till final (i den ordning de avslöjades):
Serbien: Nina - Čaroban
Litauen: Evelina Sašenko - C'est ma vie
Grekland: Lukas Giorkas feat. Stereo Mike - Watch my dance
Azerbajdzjan: Ell & Nikki Running scared
Georgien: Eldrine - One more day
 Schweiz: Anna Rossinelli - In love for a while
Ungern: Kati Wolf - What About My Dreams?
Finland: Paradise Oskar - Da da dam
Ryssland: Alexey Vorobyov - Get you
Island: Sjonni's friends - Coming Home

Utslagna:
Norge: Stella Mwangi - Haba Haba
Armenien: Emmy - Boom Boom
Turkiet: Yüksek Sadakat - Live it up
 Polen: Magdalena Tul - Jestem
Albanien: Aurela Gaçe - Feel the Passion
Malta: Glen Vella - One life
San Marino: Senit - Stand by
Kroatien: Daria Kinzer - Celebrate
Portugal: Homens da Luta - A luta é alegria

Läs även andra bloggares åsikter om
Media: Aftonbladet, Expressen, DNVG x2.
De tio första semifinalisterna är klara! Reviewed by Pierre on 23:33:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Själv hade man satsat pengar både på att Norge och Turkiet skulle åka ut (6 respektive 12 gånger pengarna), samt att Island skulle gå vidare (6x)

  Mums!

  Och även storsatsat på att Serbien och Ungern skulle gå vidare. Men att få in sina lågoddsare ger aldrig samma stolthet som att pricka in högoddsarna :)

  SvaraRadera
 2. Snodig at Polen røk ut..det hadde jeg ikke ventet siden det er øst :-) Men Eurovision likner mer og mer en konkurranse for øst-Europa. Jeg har foreløpig ingen favorittsang, men det er fordi jeg ikke har hørt alle ennå.

  SvaraRadera
 3. @Anonym Norsk, de flesta länderna i Europa ligger ju faktiskt i öst och centraleuropa så det är inte konstigt att de går vidare. Sen är det bara löjligt att hävda en "öst-europa komplott". Förra året vann Tyskland, året innan Norge, 5 år sen vann Finland året därinnan vann Grekland.

  Sen att det går bra för östländer är inte konstigt heller. De satsar enorma summor på sina bidrag, och har många gånger bra låtar. Till skillnad mot Västeuropa Frankrike, Storbritannien, Spanien, Nederländerna och Belgien som inte visat något speciellt intresse för tävlingen de senaste 10 åren och skickat sämst låtar. Men i år verkar det dock vara ändring och flera västeuropa länder är bland de bästa.

  Och sen är Skandinavien det område som grannröstar mest av alla, tillsammans med fd jugoslavien. Så kasta in sten i glashus.

  /Anna maria

  SvaraRadera
 4. @Christian: Det var duktigt jobbat! För min del är den största skrällen helt att Turkiet åkte ut - det hade jag aldrig trott!

  @Anonym och Anna Maria
  Jag håller med Anna Maria helt - ett sådant påstående saknar helt grund, både sett på gårkvällens resultat och resultaten under de senaste åren.

  SvaraRadera
 5. La meg si det som det er: Det norske bidraget stinket! Og har man en dårlig sang, bør man i alle fall finne en artist som kan synge!

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.