Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Estland: Getter Jaani - Rockefeller Street

Getter Jaani - Rockefeller Street

Tricken som deltagarländerna tar till för att uppnå det där lilla extra med ett eurovisionbidrag tycks vara av oändligt antal - vilket ju också är en av alla orsaker att älska tävlingen. Ett sådant kan vara att man nämner en geografisk plats i låtens titel för att på sätt redan från start ha en igenkänningsfaktor med sig. Vi har ju själva med mindre framgång testat att sjunga om Las Vegas, och den minnesgode kanske också kommer ihåg att till exempel också Venedig, Brandenburger Tor, Jerusalem, San Fransisco, Amsterdam och Colorado besjungits från en eurovisionscen. I år fyller Estland på den listan med Rockefeller Street.

Låtskrivaren Sven Lõhmus menar dock att texten, trots att det finns ett antal Rockefeller Streets runt om i världen, syftar på vilken livlig nöjesgata i vilken storstad som helst. Den sjungs av artonåriga Getter Jaani som hemma i Estland tidigare var mest känd för sitt deltagande i landets upplaga av Pop Idol för två år sedan, där hon blev fyra.

Jag tycker att den lite skruvade låten hör till årets starkaste, med sitt beat, sina oväntade vändningar och en refräng som sitter som klister. Lägger vi därtill charmiga Getter så har jag svårt att se hur det här skulle kunna hamna utanför finalen, tvärtom tycker jag Rockefeller Street förtjänar en riktigt hög placering även i finalen. Getter har emellanåt varit lite darrig på repen, men håller hon hygglig nivå på sången i kväll så borde saken vara solklar.


Bidragets upphovsman: Sven Lõhmus
Bidragets startnummer: Nummer 15 i semifinal II.

Estlands fem senaste bidrag:
2006: Sandra Oxenryd - Through my window (semi 18e)
2007: Gerli Padar - Partners in crime (semi 22a)
2008: Kreisiraadio - Leto Svet (semi 18e)
2009: Urban Symphony - Rändajad (semi 3a, final 6a)
2010: Malcolm Lincoln - Siren (semi 14e)

Estlands bästa placering:
Estland tog oväntat hem en första seger 2001 med Tanel Padars och Dave Bentons lökiga Everybody.

Läs även andra bloggares åsikter om
Estland: Getter Jaani - Rockefeller Street Reviewed by Pierre on 14:00:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.