Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Georgien: Eldrine - One More Day

Eldrine - One More Day

I Melodifestivalens ungdom valde SVT vid flera tillfällen att flytta fokus från den tävlande artisten till låten genom att byta ut artisten som vunnit här hemma i Sverige mot en helt annan när det var dags att försöka övertyga Europa. I år gick Georgien en liknande väg - även om avsikten var en helt annan än att sätta fokus på låten.

I årets georgiska final utsåg en jury tillsammans med tvtittarna nämligen sexmannabandet Eldrine med sångerskan Tamar Vadachkoria vid mikrofonen till sin vinnare med låten One More Day. Reaktionerna efter vinsten handlade dock inte särskilt mycket om låten, utan om hur illa bandets sångerska sjöng i finalen. Kort därefter rapporterade det ansvariga produktionsbolaget att sångerskan bytts ut, dock utan att man lämnade någon motivering till varför man gjort det.

Säkert snopet för stackars Tamar, men förmodligen ett klokt val om det är eurovisionframgångar man är ute efter. Den nya sångerskan Sophio Toroshelidze är nämligen av en helt annan kaliber och gör den brötiga rocklåten med hiphopinslag rättvisa på ett helt annan sätt än Tamar lyckades göra. Jag kopplade till en början inte alls grejen med One More Day, men den har vuxit sig på mig och känns nu som en given finalist med potential att hamna ungefär där Georgien hittills alltid hamnat: runt tiostrecket i slutresultatlistan. Jag tippar att Europa är tillräckligt sugna på ett lågbudget-Linkin Park  för att jag ska komma att få rätt i det - här är den officiella videon till One More Day:

Bidragets upphovsman: DJ BE$$, DJ Rock och Mikheil Chelidze.
Bidragets startnummer: Nummer 9 i semifinal I.

Georgiens bidrag hittills:
2007: Sopho - Visionary Dream (semi 8a, final 12a)
2008: Diana Gurtskaya - Peace Will Come (semi 5a, final 11a)
2010: Sofia Nizharadze - Shine (semi 3a, final 9a)

Georgiens bästa placering:
Än så länge har Georgien bara deltagit tre gånger, men det har blivit final vid alla de tre försöken - och för varje gång har resultatet förbättrats en liten bit. Förra året nådde Sofia Nizharadze landets första placering på topp tio då hennes Shine blev nia.

Läs även andra bloggares åsikter om
Georgien: Eldrine - One More Day Reviewed by Pierre on 17:45:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 3/5. Det låter otroligt mycket Linkin Park 2001 och jag blir personligen en smula nostalgisk över det. Bra komp i versen och kraftig refräng. Lite väl hysteriskt som helhet dock. Jag tippar på en 7:e plats i semin.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.