Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Israel: Dana International - Ding dong

Dana International - Ding dong

Tyska Lena Meyer-Landrut försvarar ju sin vinnartitel i år, men hon är inte ensam i startfältet om att tidigare ha tagit hem segern i Eurovision Song Contest. 1998 vann ju Dana International tävlingen med sin Diva efter en riktigt spännande omröstning där segern var i hamn först när sista landet avlagt sina röster. För tre år sedan var hon tillbaka i tävlingen igen, men på en mer tillbakadragen plats som låtskrivare till Boaz Maudas The fire in your eyes - men i år är hon åter i händelsernas centrum som artist efter att ha vunnit den israeliska finalen som jurygruppernas etta och teleröstarnas tvåa.

När Dana vann Eurovision Song Contest förra gången var hon en sensation redan från start som transsexuell representant för det annars så konservativa Israel, med excess i paljetter och fjädrar och en låt som var förutbestämd för en plats i eurovisionklassikerhimlen. Själv älskade jag sönder Diva när det begav sig och konstaterar därför besviket att inget av magin i den står att finna i Ding dong - som i stället står i andra änden av skalan som ett trött och oinspirerat pekoral.

Då Dana dessutom sjunger lika falskt som någonsin är jag rädd att det är betydligt större risk att Dana den här gången spiller ut sitt vin i besvikelse över att ha bommat finalen än i glädje över en ny seger - medan jag mest känner mig sorgsen över att hon bestämde sig för att komma tillbaka på det här sättet.

Bidragets upphovsmän: Dana International
Bidragets startnummer: Nummer 12 i semifinal II.

Israels fem senaste bidrag:
2006: Eddie Butler - Together We Are One (final 23a)
2007: Teapacks - Push The Button (semi 24a)
2008: Boaz Mauda - The Fire In Your Eyes (semi 5a, final 9a)
2009: Noa & Mira Awad - There Must Be Another Way (semi 7a, final 16e)
2010: Harel Skaat - Milim (semi 8a, final 14e)

Israels bästa placering:
Förutom Danas seger har Israel vunnit ytterligare två gånger - två år på raken 1978 och 1979 med Izhar Cohens och Alpha Betas A-ba-ni-bi respektive Milk and Honeys Hallelujah.

Läs även andra bloggares åsikter om
Israel: Dana International - Ding dong Reviewed by Pierre on 09:00:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Oj, så olika man kan se på Danas låt. Jag hoppas ju givetvis att du är i minoritet eftersom jag älskart och vill ha henne i finalen!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig Pierre om din analys om Ding Dong, däremot vann Dana International ESC 1998 och inte 1997, ett år hit eller dit, det är lätt att slinta på sifferknapparna ;) Happy Eurovision!

  SvaraRadera
 3. @akvarnström: Klart det var 98, tack! :)

  SvaraRadera
 4. Betyg: 3/5. Klart att detta är en besvikelse och låten är väl inte mer än en tvåa egentligen. Men hon är en sån ikon för mig. Hon är en majestätisk och vacker diva som har en enorm utstrålning vilket även ursäktar falsksången (till viss del). Svårtippat, men jag tror att den hamnar om rätt sida marginalen på en 8e plats ikväll.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.