Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Kroatien: Daria Kinzer - Celebrate

Daria Kinzer - Celebrate

Trots att förhandsbuzzet inför Eurovision Song Contest i Oslo förra året pekade ut kroatiska Feminnem som en av huvudfavoriterna till segern slogs de oväntat ut redan i semifinalen - två placeringar bakom Anna Bergendahl. Säkert var detta en starkt bidragande orsak till att man i år valde att välja sitt bidrag på ett nytt sätt. Eller ja, nytt för Kroatien åtminstone. Vem som helst med minsta koll på samtida popkultur känner nämligen säkert igen konceptet som identiskt med det man använder sig av i Idol.

Via auditions dammsögs landet på talanger, ett gäng sådana valdes ut för att därefter en och en plockas bort i tvsända deltävlingar på bästa sändningstid. Så långt allt väl. Formatet har ju onekligen lyckats vaska fram stjärnor förut och jag tycker att även kroaterna gjorde ett bra jobb - segern gick välförtjänt till tyskfödda Daria Kinzer som utan tvekan var en av tävlingens starkaste kort. Däremot tycker jag man gjorde bort sig helt genom att, liksom i Idol, förbereda en vinnarlåt som skulle sjungas av båda de kvarvarande tävlande i finalen. Alla, utom möjligen kroaterna, vet vid det här laget att en sådan låt per definition alltid är en slätstruken historia eftersom den ska kunna sjungas av i princip vem som helst - och att det ibland slår fel och faktiskt missar finalartisterna helt. Vilket var precis vad som hände.

Stackars Daria som tagit sig till final genom smetiga men välsjungna ballader varvade med sofistikerad pop, tvingas nämligen tävla i Düsseldorf med ett stycke generisk danspop skriven enligt mall 1A - och hon verkar ungefär lika bekväm i rollen som firande partypingla som en dagisfröken som tvingas till pinsamheter på dansgolvet under sin möhippa. Lägg därtill att hennes engelska är minst sagt tveksam och vi har ett bidrag som lär kräva en skämskudde inom räckhåll. Den spänningen räddar henne från det absoluta bottenbetyget.

Bidragets upphovsmän: Boris Djurdjevic och Marina Mudrinić
Bidragets startnummer: Nummer 13 i semifinal I.

Kroatiens fem senaste bidrag:
2006: Severina - Moja štikla (final 13e)
2007: Dado Topić feat. Dragonfly - Vjerujem u ljubav (semi 16e)
2008: Kraljevi Ulice & 75 Cents - Romanca (semi 4, final 21a)
2009: Igor Cukrov feat. Andrea - Lijepa Tena (semi 13e, final 18e)
2010: Feminnem - Lako Je Sve (semi 13e)

Kroatiens bästa placering:
Kroatiens har hittills aldrig nått pallen, även om det ju var det kroatiska tvbolaget som låg bakom Riva när de vann för Jugoslavien med Rock Me 1989. Under gen flagg har det nått fjärdeplatsen två gånger; 1996 med Maja Blagdans Sveta Ljubav och tre år senare med Doris Dragovićs Marija Magdalena. Det

Läs även andra bloggares åsikter om
Kroatien: Daria Kinzer - Celebrate Reviewed by Pierre on 20:27:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 3/5. En oförarlig poplåt som jag borde gilla mer än vad jag gör men inte kunnat sätta fingret på varför. Nu när jag läser vad du skriver om att hon egentligen tillhör en helt annan genre, så förstår jag. Det klickar inte mellan låt och artist, dessutom har låten en ganska plastig produktion. Den är inte modern, snarare en rekonstruktion av hur producenterna tror att en modern låt ska låta. Men låten som helhet är trots allt detta ganska hyfsad så den får en svag trea. Tippar på en 13:e plats i semin.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.