Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Litauen: Evelina Sašenko - C'est ma vie

Evelina Sašenko - C'est ma vie

I år lider Eurovision Song Contest akut brist på bidrag som framförs på franska. För första gången i tävlingens historia saknas nämligen ett bidrag med franska som huvudspråk - men bristen är inte helt total. Den mest centrala frasen i årets litauiska bidrag sjungs nämligen på det språket, så ni frankofiler där ute får lyssna noga efter C'est ma vie, je dis oui och försöka njuta så mycket ni kan när det är Litauens tur på scenen - för mer än så får ni inte den här gången.

Årets litauiska uttagning blev aldrig särskilt spännande. Redan när 23-åriga Evelina Sašenko först steg upp på scenen i den andra semifinalen luktade det vinnare. I motsats till de rätt kackiga konkurrenterna lyckades Evelina under sina tre minuter få tävlingen att kännas både professionell och internationell med sin storslagna och välsjungna broadwayballad - och litauerna var inne på samma linje. Såväl juryn som teleröstarna tog henne till final med högsta möjliga poäng- och i finalen upprepade sig samma sak och hon tog hem en överlägsen seger med maximal poäng.

Inför tävlandet i Düsseldorf pekar alla förhandstips mot att Litauen hamnar utanför final i år också, men jag är inte riktigt lika säker på att det blir så. Det är måhända så att en sockerchock från musikalvärlden inte är det hetaste man kan plocka fram år 2011, men det finns trots allt en del som talar för C'est ma vie: balladerna är få i år, man startar fördelaktigt sent i fältet och som sista ballad, en jury lägger hälften av rösterna och framför allt - Evelina är en riktigt stark sångerska.

Bidragets upphovsmän: Paulius Zdanavičius och Andrius Kairys
Bidragets startnummer: Nummer 17 i semifinal I.

Litauens fem senaste bidrag:
2006: LT United - We Are The Winners (semi 5a, final 6a)
2007: 4Fun - Love Or Leave (final 21a)
2008: Jeronimas Milius - Nomads In The Night (semi 16e)
2009: Sasha Son - Love (semi 9a, final 23a)
2010: InCulto - Eastern European Funk (semi 12a)

Litauens bästa placering:
En enda gång har Litauen lyckats charma Europa tillräckligt mycket för att nå topp tio. Det var 2006 då man beslutade sig för att skicka ett skämtbidrag om just det faktum att det dittills inte gått särskilt bra för dem i tävlingen - We Are The Winners framfört av LT United blev sexa.

Läs även andra bloggares åsikter om
Litauen: Evelina Sašenko - C'est ma vie Reviewed by Pierre on 14:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 2/5. Hon sjunger jättebra, men låten är strösslad med det sötaste av Disney-socker och detta gör att det nästan känns lite parodiskt. Framförallt efter att ha sett genrepet med teckenspråk *kräks*. Men hennes röst berör mig i refrängen och för det får den dock en tvåa. Jag tippar på en 12e plats i semin.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.