Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Makedonien: Vlatko Ilievski - Rusinka

Vlatko Ilievski - Rusinka

Det har hunnit gå tolv år sedan EBU i rättvisans namn gav de tävlande länderna fritt fram att själva välja vilket språk de ville framföra sina bidrag på. Den där eurovisionkonservativa delen av mig, som upptäckte tävlingen när det ännu tydligt både via språket och musiken gick att höra ganska exakt varifrån ett bidrag kom, har fortfarande inte riktigt accepterat regeln. Visst är det kul att ha större möjlighet att förstå vad det sjungs om, men ändå... en del av charmen gick allt förlorad när valet av språk släpptes fritt. Årets makedonska bidrag ligger därför på plus från start, sjunget på makedonska som det är - och visst hörs det även musikaliskt ungefär var det kommer ifrån.

Även den makedonska finalen blev i år ett bevis för att trägen vinner. Vlatko Ilievski deltog nämligen för tredje året i rad, och efter en trettondeplats följd av en sjätteplats blev det nu en klar seger när han tävlade med Rusinka, en låt om kärleken mellan en makedonsk kille och en rysk tjej och språkförbistringen dem emellan - ett möte man skönjer även i musiken.

Jag gillar rytmen i låten, men tycker att man dragit Kalinka-flirten en bit för långt och att den även om den till en början får mig intresserad alltför snabbt går på rundgång. Det lär inte räcka med goda grannar - det blir ingen final för Makedonien i år.

Bidragets upphovsmän: Grigor Koprov, Vladimir Dojchinovski, Marko Marinkovikj-Slatkaristika och Jovan Jovanov
Bidragets startnummer: Nummer 11 i semifinal II.

Makedoniens fem senaste bidrag:
2006: Elena Risteska - Ninanajna (semi 10, final 12a)
2007: Karolina - Mojot svet (semi 9a, final 14e)
2008: Tamara, Vrčak & Adrijan - Let Me Love You (semi 10)
2009: Next Time - Nešto što kje ostane (semi 10a)
2010: Gjoko Taneski - Jas Ja Imam Silata (semi 15e)

Portugals bästa placering:
Makedonien väntar fortfarande på sin första placering på topp tio - som bäst har de varit tolva, 2006 med Elena Risteskas Ninanajna.

Läs även andra bloggares åsikter om
Makedonien: Vlatko Ilievski - Rusinka Reviewed by Pierre on 21:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Bvetyg: 1/5. Det är verkligen en dålig radda av låtar vi har under denna del i finalen. Det känns 90-tal på ett deprimerande sätt. Alldeles för käck refräng, men för det snygga introt får den ändå en etta. Tippar att den hamnar på 18eplats i semin.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.