Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Moldavien: Zdob și Zdub - So lucky

Zdob și Zdub - So lucky

I det uttagningssystem, som bland annat vi i Sverige använder, där en jury delar lika på makten att välja bidrag med tvtittarna finns en teoretisk möjlighet att vinsten går till ett bidrag som inte är något av gruppernas favorit - ifall de är helt oense om vilket bidrag som är bäst. Än så länge har vi inte varit med om det i Melodifestivalen, men det händer emellanåt i våra konkurrentländer - i år hände det i Moldavien.

I deras final var tvtittarna inte lika förtjusta som juryn i Natalia Barbus försök att åter få representera landet (se här), medan juryn helt sågade tvittarnas överlägsna favorit When life is grey med Karizma, en låt som jag tycker är en av säsongens absolut bästa i sin studioversion (se här) - dessvärre lustmördades den fullständigt på scenen. Oenigheten ledde till att segern istället gick till det bidrag som både juryn och tvtittarna hade som tvåa, So Lucky med Zdob și Zdub.

Gruppen står därmed för en av årets comebacker - det var ju de som representerade Moldavien första gången de deltog 2005, med Bunika Bate Tobe - som bland eurovisionfans omtalas som låten med mormor i gungstolen. Den tog ju dessutom landet ända upp till en sjätteplats som man ännu inte lyckats överträffa. Jag tror inte att de når lika högt upp den här gången, men i ett startfält med få alternativa genrer representerade är jag rätt övertygad om att det finns en publik för bandets ska-pop, även om det inte är min påse alls. Jag tippar finalplats i alla fall, särskilt som So lucky lär väcka tvtittarna efter ett helt gäng sömnpiller av varierande styrka startande precis före.

Bidragets upphovsmän: Mihai Gincu, Marc Elsner och Andy Schuman
Bidragets startnummer: Nummer 7 i semifinal II.

Moldaviens fem senaste bidrag:
2006 Arsenium feat. Natalia Gordienko & Connect-R - Loca (final 20e)
2007 Natalia Barbu - Fight (semi 10a, final 10a)
2008 Geta Burlacu - A Century Of Love (semi 12a)
2009 Nelly Ciobanu - Hora din Moldova (semi 5a, final 14e)
2010 Sun Stroke Project & Olia Tira - Run Away (semi 10a, final 22a)

Moldaviens bästa placering: Som jag redan nämnt är det ju just Zdob şi Zdub som står för den, en sjätteplats vid landets eurovisiondebut 2005 - med Bunika Bate Toba .

Läs även andra bloggares åsikter om
Moldavien: Zdob și Zdub - So lucky Reviewed by Pierre on 16:14:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 0/5. Den har ingen tydlig refräng och den är skramlig och man kan liksom inte nynna med i nånting. Jag fattar ingenting av detta så det kan säkert hamna i final men tänker nog mycket med hjärtast när jag säger att det inte räcker längre än till en 16e plats i semin.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.