Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nederländerna: 3Js - Never alone

3Js - Never alone

När vi i Sverige väljer vårt eurovisionbidrag i Melodifestivalens final i mitten av mars är vi nästan alltid bland de allra sista länderna att bli klara med sitt bidrag. En tänkbar fördel med det skulle kunna vara möjligheten att välja taktiskt utifrån de redan klara bidragen - men den möjligheten utnyttjar vi inte. En tydlig nackdel är dock att vi får betydligt kortare tid på oss att på olika sätt promota vårt bidrag inför tävlingen ute i Europa än de flesta av våra konkurrenter. Inför det här året var ett par länder exceptionellt tidigt ur startgroparna. Ganska snart efter den tyska segern annonserades det ju att Lena Meyer-Landrut skulle komma att försvara sin titel - och redan i juli var det klart att Nederländerna skulle representeras av 3Js.

Trion 3Js, som tagit sitt namn från det faktum att alla gruppmedlemmarnas förnamn börjar på bokstaven J, säger sig skriva musik om dårar och drömmar och har redan tre guldskivor på meritlistan. Deras tävlingslåt för Düsseldorf valdes ut i en tvsänd final där en jury tillsammans med tvtittarna skulle komma överens om vilket av de fem bidragen som gruppen presenterade som var bäst. Det visade sig inte vara svårt - de var nämligen helt överens om att vilja skicka Je vecht nooit alleen som senare fick engelsk text och titeln Never alone.

Låten är en tre minuter lång uppmuntran till en älskad att hålla hoppet vid liv och fortsätta kämpa i en svår situation. Jag själv vill gärna uppmuntra 3Js tillbaka, för jag gillar Never alone. Det är en Riktig Låt, som ligger nära det jag lyssnar på utanför eurovisionbubblan och säkert skulle kunna bli en radiohit - men i det här sammanhanget tror jag det blir betydligt svårare att hävda sig. Det är alltför slickat och välkammat för att sticka ut på det sätt som krävs för att göra intryck på en eurovisionscen. Det lär inte bli någon eurovisionfinal för Nederländerna i år heller.

Bidragets upphovsman: Jaap Kwakman, Jan Dulles och Jaap de Witte
Bidragets startnummer: Nummer 3 i semifinal II.

Nederländernas fem senaste bidrag:
2006: Treble - Amambanda (semi 20e)
2007: Edsilia Rombley - On Top Of The World (semi 21a)
2008: Hind - Your Heart Belongs To Me (semi 13e)
2009: The Toppers - Shine (semi 17e)
2010: Sieneke - Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie) (semi 14e)

Nederländernas bästa placering:
Nederländerna har precis som Sverige vunnit tävlingen fyra gånger, men för Nederländerna var det länge sedan sist nu. Senast de vann var 1975 då Teach-In triumferade med Ding a dong. Innan dess vann Corry Brokken 1957 med Net Als Toen, Teddy Scholten 1959 med Een Beetje och Lenny Kuhr 1969 med De Troubadour.

Läs även andra bloggares åsikter om
Nederländerna: 3Js - Never alone Reviewed by Pierre on 10:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Beyg: 2/5. Jag minns tiden när Nederländerna var ett av mina favvoländer i ESC. Det är ett tag sedan nu. Det här är (precis som San Marino i år) ett typiskt danskt bidrag som är så uddlöst, färglöst och safe att man blir lite arg. Avskyr musik som bara passerar utan att göra något större intryck. Men jag ger den ändå en svag tvåa på grund av att det, som du säger, är en riktig låt. Tippar på en 14e plats i semin.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.