Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Österrike: Nadine Beiler - The secret is love

Nadine Beiler - The secret is love

Under 2000-talets första halva gruffades det en hel del i Österrike när man allt som oftast fick väldigt dålig utdelning på bidragen man skickade till Eurovision Song Contest. 2007 tjurade man ihop totalt då man, trots att man tyckte att man skickade ett bidrag av yttersta kvalitet, bara skrapade ihop fyra poäng i semifinalen och hamnade näst sist. Med den tveksamma motiveringen att länderna i Östeuropa bara röstar fram varandra och att det därför är meningslöst att delta bestämde man sig därför för att dra sig ur tävlingen. Tills grannlandet Tyskland förra året ju tog hem segern - vilket fick österrikarna att omvärdera och ge tävlingen en ny chans i år.

För att få fram bästa möjliga bidrag slog man på stora trumman med en omfattande uttagningsprocedur - en månadslång omröstning på internet där lyssnare tillsammans med en jury fick välja ut de bästa bidragen följdes av en direktsänd final i tv. Där röstade tvtittarna fram Nadine Beiler och den traditionella eurovisionballaden The secret is love till en klar seger, trots att den faktiskt bara var näst sista låt in i finalfältet från den inledande internetomröstningen.

Nadine tog hem den österrikiska Idol-klonen Starmania för fem år sedan, men trots segern tog karriären aldrig fart - innan hon nu alltså tog ett dramatiskt steg tillbaka in i rampljuset. Hennes låt är inte på något sätt nyskapande utan låter ganska exakt som en eurovisionballad närmast per definition skulle låta när jag upptäckte Eurovision Song Contest på 80-talet. Nostalgikern i mig tycker därför riktigt bra om det här, särskilt det där sköna gospelkörarret som lyfter låten under andra halvan. I Düsseldorf är jag dock rädd att österrikarna tvingas bli besvikna igen - startnumret handikappar och det är risk att man tycker det här är för mossigt - även om jag tänker hoppas på en skräll och finalplats.

Bidragets upphovsmän: Thomas Rabitsch och Nadine Beiler
Bidragets startnummer: Nummer 2 i semifinal II.

Österrikes fem senaste bidrag:
2002: Manuel Ortega - Say A Word (18e)
2003: Alf Poier - Weil Der Mensch Zählt (6a)
2004: Tie Break - Du Bist (21a)
2005: Global Kryner - Y Así (21a)
2007: Eric Papilaya - Get A Life - Get Alive (semi 27a)

Österrikes bästa placering:
Jodå, Österrike har faktiskt vunnit tävlingen en gång, även om det har hunnit gå 45 år sedan Udo Jürgens fick ställa sig överst på pallen med Merci Chérie.

Läs även andra bloggares åsikter om
Österrike: Nadine Beiler - The secret is love Reviewed by Pierre on 08:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 3/5. Jag upptäckte ESC innan jag var i skolåldern under sent 80-tal/tidigt 90-tal och håller med dig helt om att det därför ligger ett nostalgiskt skimmer över såna här ljuvliga Eurovisionballader. Mossigt? Kanske! Men jag tycker hon sjunger vackert och har en låt som tilltalar mig. Jag tippar att hon skräller med en 6e plats i semin.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.