Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag I

Den första dagen av repetitioner nere i Düsseldorf är till ända! De tio första semifinalisterna har tillbringat vardera fyrtio minuter på den till synes enorma scenen och vi kan så smått börja dra slutsatser om vad vi så småningom kommer att få se när det gäller den åttonde.

Vi såg ingen blivande vinnare bland dagens tio bidrag, men väl ett knippe som jag tycker stärker min tilltro till dem som blivande finalister. De båda rockiga bidragen från Turkiet och Georgien tycker jag känns helgjutna liksom ryssen Alexey Vorbyov, även om ljudet låter riktigt taskigt på klippet nedan. Med svenska ögon får man dessutom konstatera att hans nummer transformerats en bit närmare vårt eget bidrag - vilket självklart inte är till vår fördel.

Norska Stella Mwangi nämns av vissa som en vinnarkandidat, men ska det kunna hända lär hon få styra upp rösten en bit, för det svajade mer än lovligt idag - särskilt som flera av de tävlande i närheten av hennes startnummer tvärtom imponerar med sina röster. När det gäller röstresurser utmärker sig både albanska Aurela och schweiziska Anna, men där den första lär vara chanslös tycker jag den senare alltmer känns som en finalist. Väldigt enkelt, men catchy, charmigt och stensäkert framfört.

Sist ut idag var finske Paradise Oskar som hissades högt av SVTs Inför Eurovision Song Contest-jury häromveckan. Jag tror inte att han kommer att motsvara de förväntningarna. Där belgiske Tom Dice förra året ägde scenen ensam med en gitarr känns finlandssvensken borttappad på scenen, särskilt som han ställts framför en enorm bild av ett roterande jordklot.

Här är länkar till tre minuter långa sammandrag av de tio första repen:
Polen: Magdalena Tul - Jestem
Norge: Stella Mwangi - Haba Haba
Albanien: Aurela Gaçe - Feel The Passion
Armenien: Emmy - Boom Boom
Turkiet: Yüksek Sadakat - Live it up
Serbien: Nina - Čaroban
Ryssland: Alexey Vorobyov - Get you
Schweiz: Anna Rossinelli - In love for a while
Georgien: Eldrine - One more day
Finland: Paradise Oskar - Da da dam
Repetitioner - dag I Reviewed by Pierre on 22:57:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.