Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag II

Den andra dagen av repetitioner, med bland annat ett par av de stora förhandsfavoriterna på scenen, är till ända. Om ytterligare nio frågetecken om vad vi kommer att få se på scenen rätades ut idag så tycker jag att frågetecknen om tävlingens utgång nu känns krokigare än innan repen inleddes.

Jag tycker nämligen att de på förhand högt tippade Ungern och Azerbajdzjan båda står för två av de hittills svagaste repen. Ungerska Kati Wolf visar sig visserligen kunna sjunga live, även om det bitvis är svajigt. Värre är att scenshowen domineras av tre synkdansande tomtar i vitt som är allt annat än synkroniserade, medan Kati själv mest står och ser plågad ut. Sådant blir det inga eurovisionvinster av.

Än värre ställt är det med azeriska Ell & Nikki i svensklåten Running Scared. Förutom att kemin sångarna emellan verkar ligga farligt nära Chanée & N'evergreen-nivå, det vill säga strax över nollpunkten, så är sången svag. Möjligen kan det bero på dålig mixning, för bakgrundskören ligger genomgående för långt fram i ljudbilden vilket gör att solisterna inte alls når fram - samtidigt som man helt slarvar bort den sköna oh-oh-hooken som så snyggt löper genom hela studioversionen.

Övrigt värt att notera är att litauiska Evelina Sašenko slår en fantastiskt onödig spik i sin översockrade musikalballad genom att framföra delar av den på teckenspråk, medan kroatiska Daria Kinzer gör sitt bästa för att kompensera generisk låt och galet kackig engelska med extra allt - en DJ på scenen, två klädbyten, konfettiregn och ett magitrick, samtidigt som hon ser ut att behöva en hel del mer av välkomstbålen för att verkligen kunna Celebrate. Inte illa på tre minuter - eller om det kanske är just det.

Nej, för min del tycker jag nog att dagens rep pekade mot att less is more - jag ser varken det isländska eller san marinesiska bidraget som några som helst utmanare till topplaceringarna, men idag var deras enkla avskalade nummer de som kändes mest genuina.

Här har ni länkar till treminuters sammandrag av respektive rep:
Malta: Glen Vella - One life
San Marino: Senit - Stand by
Kroatien: Daria Kinzer - Celebrate
Island: Sjonni's Friends - Coming Home
Ungern: Kati Wolf - What About My Dreams?
Portugal: Homens da Luta - A luta é alegria
Litauen: Evelina Sašenko - C'est ma vie
Azerbajdzjan: Ell & Nikki - Running scared
Grekland: Lukas Yiorkas feat. Stereo Mike - Watch my dance
Repetitioner - dag II Reviewed by Pierre on 21:14:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.