Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag III

Det var ju inte bara Eric Saade som repeterade idag (se här), utan också åtta av hans konkurrenter i den andra semifinalen - de med de tidigaste startnumren. Allra först ut var ännu en av förstahandsfavoriterna, bosniske Dino Merlin. Han levererade säkert, även om numret kändes en smula nedtonat sedan hans låt blev offentliggjord. Trots det tycker jag han är en av få av de på förhand tippade låtarna som levt upp till förväntningarna hittills.

Det här känns som årets segaste avdelning i årets startfält, med flera ballader och låtar utan genomslagskraft på rad vilket borde ha talat för Sverige - om vi haft startnummer sju i stället för åtta. Nu blir det ju i stället moldaviska Zdob și Zdub som startar precis före Eric som kommer att väcka tittarna ur balladkoman med sina struthattar och ska-pop. Det börjar lukta av en finalplats jag inte tycker de förtjänar.

För övrigt noterar jag besviket att nederländska 3J's inte verkar lyckas ge sin snygga radiopop det stadiontryck á la U2 jag hoppats på och som de hade behövt - och att Cyperns Christos Mylordos oväntat står för den positiva överraskningen i det här knippet låtar med en riktigt snygg inramning till sitt medelhavsdrama.

Här är länkar till sammandrag från dagens rep:
Bosnien Hercegovina: Dino Merlin - Love in rewind
Österrike: Nadine Beiler - The Secret Is Love
Nederländerna: 3J's - Never Alone
Belgien: Witloof Bay - With love baby
Slovakien: Twiins - I'm still alive
Ukraina: Mika Newton - Angel
Moldavien: Zdob și Zdub - So lucky
Sverige: Eric Saade - Popular
Cypern: Christos Mylordos - San aggelos s'agapisa
Repetitioner - dag III Reviewed by Pierre on 22:46:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.