Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Rumänien: Hotel FM - Change

Hotel FM - Change

Förra året var Rumänien ensamt om att nå sin dittills högsta placering i Eurovision Song Contest, då Paula Seling & Ovi med sin Playing with fire tangerade tredjeplatsen som Luminita Anghel & Sistem nådde för sex år sedan. Kanske var det den man ville fira när man inför den här säsongen tog det udda beslutet att låta den nationella uttagningen gå av stapeln på självaste nyårsafton?

Det nya året kom att firas in med vinst för trion Hotel FM och det närmaste vi kommer en klassisk schlager i årets startfält, den trallvänliga Change. Hotel FM, som frontas av den i Rumänien boende britten David Bryant, blev juryns favoriter i finalen och med näst mest stöd från tittarna räckte det för seger. Bandet, som nu spelat tillsammans i fem år, deltog i den nationella uttagningen redan förra året, då de slutade fyra med balladen Come as one - men den här gången nådde de alltså hela vägen till seger.

Jag har bestämt drabbats av lite hatkärlek här. Trots att Change låter som Eloises mindre attraktiva lillasyster som till slut och alldeles för sent lyckats tjata sig till en stund i rampljuset kan jag inte riktigt värja mig. Refrängen sätter sig lika envist som en ettrig spyfluga vilket jag ser som en föraning om att det här kommer att hamna betydligt högre upp i resultatlistan än jag skulle önska. En finalplats känns oundviklig, och kunde den danska gammelschlagern förra året nå ända... usch nej, det får inte hända!

Bidragets upphovsman: Gabriel Băruţa och Alexandra Ivan
Bidragets startnummer: Nummer 14 i semifinal II.

Rumäniens fem senaste bidrag:
2006: Mihai Trăistariu - Tornerò (final 4a)
2007: Todomondo - Liubi, Liubi, I Love You (final 13e)
2008: Nico & Vlad - Pe-o Margine De Lume (semi 7a, final 20e)
2009: Elena - The Balkan Girls (semi 9a, final 19e)
2010: Paula Seling & Ovi - Playing With Fire (semi 4a, final 3a)

Rumäniens bästa placering:
Rumänien har alltså så här långt ingen seger men väl två bronsplatser på meritlistan; den ena nådde ju Paula Seling & Ovi förra året med Playing with fire, medan Luminita Anghel & Sistem nådde sin 2005 med Let Me Try.

Läs även andra bloggares åsikter om
Rumänien: Hotel FM - Change Reviewed by Pierre on 13:35:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 3/5. Hehe! Älskar din "mindre attraktiva lillasyster till Eloise"-referens. Den iakttagelsen är helt sann :) Men som du också säger så fastnar den och man sitter nästan i ett leende när man hör den och det bör premieras. Tippar på en 9e plats ikväll.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.