Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

San Marino: Senit - Stand by

Senit - Stand by

Under 2000-talet har det varit mer regel än undantag att vi varje år fått välkomna debuterande länder till Eurovision Song Contest. Nu är det dock tre år sedan vi senast fick nytt blod till tävlingen, vilket förmodligen inte alls beror på vikande intresse utan troligare på att vi faktiskt börjar få slut på tänkbara nykomlingar. Av de 56 länder som är representerade bland de tvbolag som nu är medlemmar i EBU återstår nämligen bara åtta som ännu inte tävlat; Algeriet, Egypten, Jordanien, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Tunisien och Vatikanstaten.

I brist på debutanter är årets minst meriterade deltagarland i stället ett av de där som debuterade för tre år sedan - San Marino. Den gången blev Miodio, i mitt tycke en smula oförtjänt, sist i sin semifinal med Complice och året därpå drog sig San Marino ur tävlingen av ekonomiska skäl. Inför årets tävling bestämde man sig dock för comeback. Inte bara det, man slog tidigt på den stora trumman och utlovade ett bidrag som inte bara skulle representera landet utan också nå en bra placering och ha potential att bli en internationell hit.

Man utsåg internt den internationellt meriterade sångerskan Senit, född i Eritrea och uppvuxen i Italien, att uppnå det målet och hon försågs med en soulig ballad med titeln Stand by. Jag tror dessvärre inte alls att man kommer att uppnå sin målsättning. Låten hör faktiskt till de jag lyssnat mest på inför tävlingen, men trots att den är en skön soulsmekning i örat hemma i tvsoffan tror jag den är chanslös i Düsseldorf och riskerar att bli mångas kisspaus i semifinal ett. Lite synd, men bra är inte alltid samma sak som eurovisionbra.

Bidragets upphovsmän: Radiosa Romani
Bidragets startnummer: Nummer 12 i semifinal I.

San Marinos senaste bidrag:
2008: Miodio - Complice (semi 19e)

San Marino bästa placering:
Eftersom San Marino ju bara hunnit tävla en gång förut och då blev jumbo behöver inte Senit åstadkomma särskilt mycket för att hamna under den här rubriken nästa år - det räcker att hon skrapar ihop fler än Miodios fem poäng eller ännu hellre undviker sistaplatsen.

Läs även andra bloggares åsikter om
San Marino: Senit - Stand by Reviewed by Pierre on 20:16:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Betyg: 1/5. Jag tycker det här är så tråkigt att klockorna stannar. Det är så mediokert att man kan tro att det är ett danskt bidrag. Nej detta tror jag inte överträffar Miodios sistaplacering från 2008, den tangerar nog detta och hamnar på en 19:e plats i semin.

    SvaraRadera
  2. @Elias: Var det här första låten vi inte var överens på..? Tror nästan det. Låter dock som om det finns hopp om att vi kan vara överens när det blir dags att kika på Danmarks låt. ;)

    SvaraRadera
  3. Inte första men andra. Jag gillar ju (lite mot min vilja) ryssen ganska mycket mer än vad du gör. :) Danmark lär vi säkert vara eniga om. De är nästan alltid trista, gråa, mediokra, platta.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.