Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Slovakien: Twiins - I'm still alive

Twiins - I'm still alive

Under de senaste åren har ekonomiska svårigheter satt käppar i hjulen för flera av de länder som gärna är med och tävlar i Eurovision Song Contest. För några av dem har detta lett till en lindans där man ibland tvingats avstå att tävla något år, för att sedan återkomma när situationen ljusnat - och till att man väntat in i det längsta med att ge besked ifall man kommer att delta eller inte. Slovakien hör till dessa länder, och i år försvårades deras situation ytterligare av en omfattande omorganisation där det arrangerande STV slagits ihop med den statliga radion. Detta resulterade i att när man efter mycket velande väl hade bestämt sig för att inte delta så var det för sent att dra sig ur utan att drabbas av böter. I ljuset av det hotet beslutade man sig för att trots allt försöka krysta fram ett bidrag och ta en tripp till Düsseldorf.

Då tiden var knapp och plånboken tom blev det en intern uttagning som resulterade i att tvillingsystrarna Daniela och Veronika Nízlová som tillsammans bildar duon Twiins fick uppdraget att representera Slovakien. Tvillingarna, som sysslat med musik sedan barnsben, har faktiskt redan eurovisionrutin då de körade och dansade bakom det tjeckiska bidraget från 2008, Have some fun med Tereza Kerndlová. Deras tävlingslåt I'm still alive är en r&b-ballad i midtempo där en av upphovsmännen är svenska Sandra Nordström.

Slovakerna må vara ursäktade med tanke på omständigheterna, men är det eurovisionframgångar man vill ha så är en slätstruken och illa producerad låt som nästan verkar be om ursäkt för att ta plats i tävlingen inte rätt väg att gå. Jag blir nästan provocerad av hur det nästan låter som om man medvetet genomgående kryssat förbi alla möjligheter att ge låten något som griper tag. Det lär bli ännu en plump i det slovakiska resultatprotokollet i år.

Bidragets upphovsmän: Bryan Todd, Sandra Nordström och Branislav Jancich.
Bidragets startnummer: Nummer 5 i semifinal I.

Slovakiens tidigare bidrag:
1994: Martin Durinda & Tublatanka - Nekonečná pieseň (final 19e)
1996: Marcel Palonder - Kým nás máš (final 18e)
1998: Katarína Hasprová - Modlitba (final 21a)
2009: Nela Pocisková och Kamil Mikulčík - Leť Tmou (semi 18e)
2010: Kristína - Horehronie (semi 16e)

Slovakiens bästa placering:
Hur väger man elände mot elände? I en final har Slovakien hamnat högre än den artonde plats Marcel Palonder fick 1996 med bara fem bidrag bakom sig i resultatlistan, en bedrift som väger ganska jämt med Martin Durindas & Tublatankas nittonde plats två år tidigare eftersom de då trots allt hade sex bidrag bakom sig - men de gångerna fanns ingen semifinal att ta sig förbi. Sedan det systemet introducerades har man aldrig lyckats ta sig till final.

Läs även andra bloggares åsikter om
Slovakien: Twiins - I'm still alive Reviewed by Pierre on 13:30:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 2/5. Jag har inget emot produktionen, men däremot melodin i låtens refräng. Det händer ju inte mycket på de tre minuter som står till låtens förfogande. Den maler liksom på, men den är inte urusel och jag hoppas att den går till final eftersom jag tycker konkurrensen är riktigt dålig i denna semifinal. Jag tror dock inte att det räcker till finalplats, men Slovakien kan nog få sin bästa placering någonsin i form av en 13e plats i semin. Alltid något.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.