Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Spanien: Lucía Pérez - Que me quiten lo bailao

Lucía Pérez - Que me quiten lo bailao

Förra året blev det stort rabalder vid finalen i Oslo när det plötsligt var en person för mycket på scenen då spanske Daniel Diges framförde sin Algo pequenito. Personen ifråga kallar sig Jimmy Jump och har gjort till sin grej att synas i tv i sammanhang där han inte hör hemma. Konsekvensen för showen blev att Diges fick göra sin låt en gång efter att alla andra framfört sina bidrag, men den dubbla exponeringen hjälpte honom inte alltför mycket - han landade på en blygsam femtondeplats.

Den där femtondeplatsen är trots allt Spaniens bästa placering sedan Ramón nådde tiondeplatsen för sju år sedan med Para Llenarme De Ti. De spanska bidragen har inte varit särskilt lyckosamma under senare år, trots att spanjorerna verkar vända ut och in på sig för att få fram ett konkurrenskraftigt bidrag. De senaste åren har de varje år använt nya uttagningsformat, det ena mer innovativt än det andra - men utan att uppnå önskat resultat. Även i år provade man en ny väg, men inte blev resultatet särskilt lyckat den här gången heller.

Man valde från ett håll via först auditions och sedan deltävlingar i tv ut artister och från ett annat låtar, men problemet var detsamma som Kroatien - låtarna skulle kunna sjungas av samtliga finalister, vilket gjorde att ingen hänsyn togs till deras egenart. Av allt det slätstrukna onda valdes Lucía Pérez grisfestschlager Que me quiten lo bailao som i mina ögon i någon liten mån räddas av det schlagernostalgiskt käcka numret - men jag tror övriga Europas dom blir hårdare. Jumboplatskandidat.

Bidragets upphovsman: Rafael Artesero
Bidragets startnummer: Nummer 22 i finalen.

Spaniens fem senaste bidrag:
2006: Las Ketchup - Bloody Mary (final 21a)
2007: D'Nash - I Love You Mi Vida (final 20e)
2008: Rodolfo Chikilicuatre - Baila El Chiki Chiki (final 16e)
2009: Soraya Arnelas - La Noche Es Para Mí (The Night Is For Me) (final 24a)
2010: Daniel Diges - Algo pequeñito (final 15e)

Spaniens bästa placering:
Spanien har vunnit Eurovision Song Contest två gånger och två gånger på raken dessutom - men det är länge sedan nu. Vinsterna kom 1968 och 1969 med först Massiel och La la la och sedan den fyrdelade vinsten för Salomé och Vivo Cantando året därpå.

Läs även andra bloggares åsikter om
Spanien: Lucía Pérez - Que me quiten lo bailao Reviewed by Pierre on 17:01:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.