Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tyskland: Lena Meyer-Landrut - Taken by a stranger

Lena Meyer-Landrut - Taken by a stranger

Eurovision Song Contest har vi det här laget sett åtskilliga tidigare vinnare som återkommit till tävlingen för att på nytt pröva lyckan - med varierande reultatet. När det ganska snart efter Lena Meyer-Landruts seger i Oslo med Satellite förkunnades att hon skulle försvara sin titel i år så stod det dock för något nytt - åtminstone i modern tid. För helt unikt är det faktiskt inte. I tävlingens barndom återkom nämligen såväl den allra första vinnaren Lys Assia som den andra vinnaren Corry Brokken åren direkt efter sina respektive segrar. Kanske var det Lys nästjumboplats och Corrys jumboplats som gjorde att den kortvariga traditionen sedan bröts?

Årets tyska uttagning blev av förklarliga skäl en smula udda. I tre deltävlingar ställdes Lena mot Lena som ställdes mot Lena. Väldigt mycket Lena blev det. Det var också väldigt tydligt att tyskarna inte alls var inne på att köra safe och låta Lena tävla med en satellitkusin på hemmaplan. I finalen blev nämligen min favorit, balladen Push forward, tvåa medan det blev den svårdefinierade Taken by a stranger som fick flest teleröster.

Jag var inte alls nöjd med det valet. Den suggestivt spöklika inramningen till Lenas intresse för en främling drar ju uppmärksamheten till sig, men den leder ju inte låten någonstans. När den sattes i sitt sammanhang under repetitionerna fick jag dock omvärdera. Jag hävdar fortfarande att Lena själv med sin utstrålning var mycket stor del i förra årets seger - och det är uppenbart att den är intakt, liksom att låten fått en eurovisionpush-up i form av ett nummer som formar och lyfter på precis rätt ställen. Det blir knappast en ny seger, men jag tippar att hon hamnar närmare den än i närheten av Lys och Corrys öden.

Bidragets upphovsman: Gus Seyffert, Nicole Morier och Monica Birkenes
Bidragets startnummer: Nummer 16 i finalen.

Tysklands fem senaste bidrag:
2006: Texas Lightning - No No Never (final 14e)
2007: Roger Cicero - Frauen regier'n die Welt (final 19e)
2008: No Angels - Disappear (final 23a)
2009: Alex Swings Oscar Sings - Miss Kiss Kiss Bang (final 20e)
2010: Lena Meyer-Landrut - Satellite (final 1a)

Tysklands bästa placering:
Innan Lenas seger förra året hade Tyskland bara en seger på meritlistan, den med Nicoles Ein bißchen Frieden från 1982.

Läs även andra bloggares åsikter om
Tyskland: Lena Meyer-Landrut - Taken by a stranger Reviewed by Pierre on 15:06:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.