Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ukraina: Mika Newton - Angel

Mika Newton - Angel

Den nationella uttagningen i Ukraina brukar, om man vill uttrycka sig diplomatiskt, kännetecknas av en liberal inställning till de på förhand givna reglerna och förutsättningarna. Det här leder ofelbart till att vi varje år serveras olika varianter av eurovisiondrama när det är tävlingsdags där - och så även i år. Man hann faktiskt med ett helt knippe sådana händelser innan den årliga ukrainska schlagerdimman till slut lättade.

Det började redan i höstas då de inledande semifinalerna avverkats och man plötsligt förklarade att de varit kvartsfinaler - och en ny tävlingsrond knuffades in. Därefter hann man både diskvalificera ett par bidrag och hota med att lämna tävlingen helt innan man var framme vid finalen. Den vanns av Mika Newton och balladen Angel, men genast efter segern anklagades det arrangerade tvbolaget för att ha manipulerat rösterna för att kunna ge henne segern, vilket gjorde att man erbjöd en ny final för de bidrag som placerat sig bäst i den första - vilket dessa avstod. Samtidigt tillkännagav Mika att hon ville byta ut sin vinnande låt mot en annan, skriven av världsrenommerade Walter Afanasieff. Så blev det inte, utan nu står hon där i Düsseldorf med sin Angel.

Förhandstipsen säger att det inte kommer att gå särskilt bra för Ukraina i år - och en hel del tippar dem till och med att hamna utanför finalen. Jag både tror och tycker att de är helt ute och cyklar. I mina öron hör Angel till årets bästa låtar som en både välsjungen och välskriven ballad som lyckas låta både samtida och i samklang med eurovisionformatet - även om den engelska texten som i så många andra fall är tveksam. Jag ser den som självskriven i finalen - och tippar goda utsikter till en ny topp tioplacering på lördag.

Bidragets upphovsmän: Ruslan Kvinta och Maryna Skomorohova
Bidragets startnummer: Nummer 6 i semifinal II.

Ukrainas fem senaste bidrag:
2006: Tina Karol - Show Me Your Love (semi 7a, final 7a)
2007: Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai (final 2a)
2008: Ani Lorak - Shady Lady (semi 1a, final 2a)
2009: Svetlana Loboda - Be My Valentine (Anti-Crisis Girl) (semi 6a, final 12a)
2010: Alyosha - Sweet people (semi 7a, final 10a)

Ukrainas bästa placering:
Redan andra gången Ukraina deltog tog de hem sin första seger. Året var 2004 då Europa föll för Ruslanas Wild Dances.

Läs även andra bloggares åsikter om
Ukraina: Mika Newton - Angel Reviewed by Pierre on 15:10:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Hon skriker för mycket. Har ingen känsla i rösten.

    SvaraRadera
  2. Betyg: 2/5. Nä, håller inte alls med om att det låter samtida :) Jag tycker att den har någonting fint, men hennes gapighet är jobbig och låten i sig är extremt pretto och ansträngande att lyssna på. Har problem med när man gasar på så förbannat redan från första refrängen. Jag föredrar när det byggs upp med en subtil början också kan man gasa på i slutet (om man nu måsste göra det). klart att detta kan hamna i final men jag tippar på en 11e plats i semin ikväll

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.