Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ungern: Kati Wolf - What about my dreams?

Kati Wolf - What about my dreams?

De senaste femton upplagorna av Eurovision Song Contest har sett femton olika länder som vinnare, vilket är den längsta perioden i tävlingens historia som tävlingen har sett av olika vinnarländer. Det senaste landet med två segrar är Norge som ju vann 2009 via Alexander Rybak och 1995 via Secret Garden. Om ett sextonde land ska fylla på den raden i år så tippar jag att Ungern är det som ligger bäst till.

Ungern valde att stå över tävlingen förra året av ekonomiska skäl, men bestämde sig i år för att tävla igen med en låg budget. Man bestämde sig därför internt för att skicka 37-åriga Katalin Wolf som gjorde sig känd i Ungern när hon gick till final i X Factor för två år sedan. För det arrangerande ungerska tvbolaget var hon ett smidigt val då hon just släppt sin debutsingel Szerelem, Miért Múlsz? hemma i Ungern som dessutom redan börjat klättra på listorna - det fanns redan ett färdigt paket att skicka till Düsseldorf! Låten fick en engelsk text och titeln What About My Dreams?, även om man valde att behålla en vers på ungerska och violá - vi har en av storfavoriterna till segern nästa vecka!

Visst hör det ungerska bidraget helt rättvist till favoriterna. Låten hade kunnat släppts när som helst under de senaste femton åren och ändå blivit en hit både i radio och på dansgolven. Refrängen har allsångspotential och sitter snabbt och Kati klarar dessutom av att leverera live. Trots det tror jag inte att det blir att åka till Budapest nästa år. Låten känns lite för mycket som gjord förut och det finns bidrag jag tror slår bredare - men Ungerns hittills bästa placering, en fjärdeplats, är definitivt hotad.

Bidragets upphovsmän: Viktor Rakonczai, Gergő Rácz, Péter Geszti och Johnny K. Palmer
Bidragets startnummer: Nummer 15 i semifinal I.

Ungerns fem senaste bidrag:
1998: Charlie - A Holnap Már Ném Lesz Szomorú (final 23a)
2005: NOX - Forogj Világ (semi 5a, final 12a)
2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial Blues (semi 2a, final 9a)
2008: Csézy - Candlelight (semi 19e)
2009: Zoli Ádok - Dance With Me (semi 15e)

Ungerns bästa placering:
Ungern var en lyckosam debutant 1994 då Friderika Bayer tog sig ända upp till fjärdeplatsen med Kinek Mondjam El Vétkeimet - en placering de ännu inte lyckats överträffa.

Läs även andra bloggares åsikter om
Ungern: Kati Wolf - What about my dreams? Reviewed by Pierre on 19:40:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Betyg: 5/5. Jag älskar't! Den har en modern Kelly Clarkson-vers, en mäktig och sjukt svängig refräng och ett 80-tals-upptempo-Whitney-break efter första refrängen, som jag går igång som fan på. Hon har en karismatisk röst och hon kan sjunga live. What's not to love? :) Tippar på en 2a plats i semin.

  SvaraRadera
 2. Om dom vinner går tv-blolaget i konkurs!

  SvaraRadera
 3. Hörde den först idag. Men är helt säker på att jag hört denna förut.
  Jag kunde i stort sjunga med helt och hållet.

  Antingen är den fruktansvärt förutsägbar eller så är melodin sjukligt lik något som redan finns där ute.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.