Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Vitryssland: Anastasiya Vinnikova - I love Belarus

Anastasiya Vinnikova - I love Belarus

Årets vitryska bidrag hör till dem som har fått allra mest uppmärksamhet inför tävlandet i Düsseldorf, men inte som en hissad favorit utanför för den i sin kontext kontroversiella texten.

Den tjugoåriga dittills okända Anastasiya Vinnikova utsågs i februari internt att representera Vitryssland i Eurovision Song Contest med Born in Bielorussia, vilken snabbt fick dras tillbaka efter att det avslöjats att den spelats offentligt redan för ett år sedan. Säkert drog åtskilliga då en lättnadens suck eftersom texten till den var ett enda långt förhärligande av Vitryssland - vilket känns riktigt osmakligt med tanke på det politiska läget i landet, där Alexander Lukasjenko ensam styr med järnhand, där oliktänkande förföljs och kränkningar av mänskliga rättigheter är vardagsmat.

Nu slutade det ju inte där, utan man återkom snabbt med en ny låt, I love Belarus, snarlik den första såväl rent musikalist som avseende textinnehållet om hur fantastiskt det är att leva i Vitryssland. Hade låten haft en annan text hade jag kunnat tycka det här var riktigt bra i klassen överdådig eurovisionkitsch - men när den som nu är ett stycke pro-Lukasjenko-propaganda finns inga andra alternativ än det absoluta bottenbetyget. Man törs väl inte hoppas på en kollektiv bojkott, men rimligtvis kommer det här ingenstans i semifinalen.

Bidragets upphovsmän: Eugene Oleinik och Svetlana Geraskova
Bidragets startnummer: Nummer 16 i semifinal II.

Vitrysslands fem senaste bidrag:
2006: Polina Smolova - Mum (semi 22a)
2007: Koldun - Work Your Magic (semi 4a, final 6a)
2008: Ruslan Alenho - Hasta La Vista (semi 17e)
2009: Petr Elfimov - Eyes That Never Lie (semi 13e)
2010: 3 + 2 - Butterflies (semi 9a, final 24a)

Vitrysslands bästa placering:
Förra årets finalplats för 3 + 2 var bara landets andra hittills. Första gången gick det en bit bättre än i fjol - Koldun nådde sjätteplatsen 2007 med Work Your Magic.

Läs även andra bloggares åsikter om
Vitryssland: Anastasiya Vinnikova - I love Belarus Reviewed by Pierre on 15:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Betyg: 0/5. Vidrigt helt enkelt av exakt samma anledningar du nämner. Låten som melodi och produktion skulle jag dock kunna ge en trea men texten är för starkt påträngande och hon sjunger illa som fan. tror dock att detta, med nöd och näppe, kan kvala in på en 10e plats ikväll.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.