Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

2012 års mellostäder

Idag presenterades hållplatserna för nästa års melodifestivalturné - och det är en lista med idel comebacker. Malmö får besök för fjärde året på raken medan Göteborg och Stockholm fortsätter öka på sina långa sviter av värdskap.

Allra först ut på nästa års turné blir Växjö som förutom äran att få stå värd för elitseriematcher den här säsongen alltså också åter får stå värd för en mellodeltävling - vilket väl är strået vassare. Här är hela tidtabellen:

Semifinal I: 4 februari på Vida Arena i Växjö
Semifinal II: 11 februari på Scandinavium i Göteborg
Semifinal III: 18 februari på Tegera Arena i Leksand
Semifinal IV: 25 februari på Malmö Arena i Malmö
Andra Chansen: 3 mars på Rosvalla Nyköping Eventcenter i Nyköping
Final: 10 mars på Globen i Stockholm, Ericsson Globe

Samtidigt meddelas att webjokern får en rejäl och välbehövlig ansiktslyftning i år. Bara en webjoker ska väljas, men den kommer att väljas i en miniversion av den riktiga tävlingen, med deltävlingar och en final. Den allra viktigaste förändringen är kanske, med tanke på förra årets sms-rejs, dock att allmänheten nu bara för rösta en gång per telefonnummer och tävlingsomgång.

SVT tar på sig att göra en sållning bland de inskickade bidragen och presenterar dem sedan åtta och åtta i fyra deltävlingar med start den 3 oktober. I varje deltävling utser sedan allmänheten och SVT vars en finalist som sedan gör upp om vinsten i en final som preliminärt går av stapeln den 7 november - och där bestämmer folket.

Det låter onekligen som om förutsättningar nu finns för att låten ska hamna i centrum och inte den som har råd att skicka flest sms. Låt oss hoppas att det håller hela vägen!
2012 års mellostäder Reviewed by Pierre on 18:41:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.