Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Fyra webjokerkandidater diskade

Årets webjokertävling har knappt mer än startat och ändå knakar den där omstarten redan i fogarna då fyra av de 32 uttagna bidragen diskvalificerades eftersom de i en eller annan form redan publicerats i offentliga sammanhang.

De drabbade bidragen är Set me free med Trison, som ju tävlar den här veckan, de båda bidragen skrivna av Nina Fylkegård; Mary doesn't care och Fine samt Stars might shine av och med Albin Loán. De tre senare ersätts då de ännu inte börjat sitt tävlande medan veckans startfält förblir ett bidrag kort. De ersättande bidragen är följande:

Bidrag 2 i deltävling III: Fredrik SjöstedtShe Is Love 
Bidrag 8 i deltävling III: Chris MhinaNo Games
Bidrag 2 i deltävling IV: Ricky och RonnyKärleken ler 


Klumpigt av SVT att inte lära av misstagen och åter släppa igenom ett helt gäng låtar som inte lever upp till reglerna, men än värre tycker jag det är att man, precis som i de tidigare webjokeruttagningarna, nu också ändrar förutsättningarna under pågående tävling. Före tävlingen start gällde nämligen att låtskrivarna inte har haft eller kommer att ha något musikverk utgivet till försäljning i Sverige eller utomlands på fonogram eller digitalt före den 1 oktober 2011.

I kommentaren till dagens händelse glider Melodifestivalens tävlingsansvarige, Thomas Hall, på definitionen av vad som är en oetablerad artist och säger att det är helt ok att ha publicerat och sålt musik, så länge man inte gjort det kopplat till ett förlag. Jag kan utan svårighet köpa den definitionen - problemet är ju att den ligger en bra bit ifrån att inte ha eller haft något musikverk utgivet till försäljning vilket förmodligen gjort att åtskilliga avstått från att ens ansöka om deltagande till tävlingen.

Det här tankevarvet borde ha gjorts innan tävlingen sjösattes. Pinsamt. Kom ihåg det i vår när ni suckar över hur Ukraina eller vilket land som nu halkar i diket den här gången och byter bidrag och ändrar regler hejvilt - vi är inte bättre.

Media: SVT, Aftonbladet.
Fyra webjokerkandidater diskade Reviewed by Pierre on 19:44:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.