Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nytt format i Slovenien

Slovenien har under se senaste åren experimenterat en del med sitt annars inarbetade uttagningsformat under namnet EMA, men inför den här eurovisionsäsongen har tvbolaget RTVSLO beslutat att omarbeta formatet rejält.

Uttagningen har nu fått en skepnad som mycket påminner om talangshower som vårt eget Idol. Under namnet Misija Evrovizija gästades först fem städer runt om i landet för auditions. Bland de artister som deltog där vaskades 32 stycken fram för tävlande i fyra tvsända delfinaler. Vilka dessa är hålls dock hemligt fram till respektive delfinal.

I delfinalerna kommer de tävlande att bedömas av en expertjury bestående av Darja Švajger, som ju representerat Slovenien i Eurovision Song Contest två gånger, tvpersonligheten Jonas Znidarsi, låtskrivaren Raay och sångerskan Tina Marinšek. Expertjuryn och tvtittarna skickar vardera två tävlande från varje deltävling vidare till nästa tävlingsfas. Den slutliga vinnaren väljs till slut i en final i januari.

Den första delfinalen gick av stapeln igår kväll då de första tävlande gick på scenen med vars en coverlåt varvat med framträdanden från årets danska eurovisionartister, A Friend in London.

Jag blev inte direkt blåst av skorna av talangerna som presenterades utan har lite svårt att se en blivande vinnare i fältet. Den enda jag tycker klarade sig med äran i behåll var Brina Vidic som gjorde en åtminstone ok Amy Winehouse-cover, medan jag förstår väldigt lite av övriga som slovenerna bestämde sig för att skicka vidare. Klemen Orter gled på tonerna så man blev rent sjösjuk medan Aljoša Kebers brist på vettigt engelskt uttal gjorde Bruno Mars Grenade svår att känna igen. Nej, jag hoppas vi får höra bättre i kommande delfinaler, på söndag är det dags för nummer två!

Resultat delfinal I:

Vidare i tävlingen:
Brina Vidic - You know I'm no good
Klemen Orter - Somewhere over the rainbow
Aljoša Keber - Grenade 
Nadja Irgolič - The Climb 


Utslagna:
Janja Kobale - Rolling in the deep 
Sylvo - Tainted Love 
Tamara Goričanec - Kiluc do serca
Biba in Bibitas - Moonriver 
Nytt format i Slovenien Reviewed by Pierre on 16:31:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.