Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Webjokern - bidragen i delfinal IV

Grr... jag har varit utlåst från mitt bloggerkonto i en dryg vecka nu, därav tystnaden här på bloggen. Nu verkar det ha dock ha löst sig, så det är dags att sätta plattan i mattan och ta igen förlorad mark!

Nu idag avgörs den fjärde webjokerfinalen och sedan återstår bara finalen innan det är klart vilket bidrag som avgår med vinsten och går vidare till Melodifestivalens huvudtävling! Nu har också förutsättningarna för finalen släppts.

De åtta bidrag som gått vidare till final kommer att släppas för lyssning på SVT Melodifestivalen kl 13.25 nu i eftermiddag där de sedan kommer att ligga fram till nästa måndag. Sedan öppnas precis som i deltävlingarna ett röstningsfönster under en timme, mellan kl 13 och 14, så man kan rösta på sin favorit. Kl. 13.20 spelas också en snabbgenomgång av bidragen upp i P4 Extra under ledning av Lotta Bromé. Klockan 14.33 presenteras och intervjuas sedan vinnaren i direktsändning.

Nu ska vi dock inte gå händelserna i förväg, den sista deltävlingen är ju ännu inte avgjord. Här är bidragen och vad jag tycker om dem;

Patrick Egemo - Higher (Alexander Östman och Fredrik Langå)
Först ut får vi pumpande danspop från tre killar i tjugoårsåldern. Det är inte särskilt spännande, men  lättillgängligt och sympatiskt - och betydelsen av en refräng med en hook ska aldrig underskattas. Knappast webjokervinnaren, men det kanske kan räcka för final?

Felicia Vårnäs - Not over you (Ditte Lindbom)
Felicia är bara tolv år och skulle inte få tävla i Melodifestivalen om Not over you skulle gå och vinna. Trots att hennes insats här är långt över vad man förväntar sig från en tolvåring räcker det ingenstans när låten är ointressant rockskval enligt standardformulär.

Bowties - Need to know (Erik Andergren och Erik Källner)
Vi fortsätter med en oförarglig måbralåt med storbandskänsla. Jag premierar gärna riktiga instrument och går igång på ekot från mellos svunna dagar i blåssektionen - men i det här sammanhanget har Need to know inget att hämta.

Ricky och Ronny - Kärleken ler (Ronny Andersson)
Ingen minns väl de bidrag som hittills representerat genren hiphop på svenska i Melodifestivalen  - och det är väl tveksamt om Ricky och Ronny skulle kunna göra större av avtryck än dem om de tog sig dit med sin version på temat. Inte direkt dåligt, men blekt och tamt.

Carolina Jacobsson - Believe (Carl Hansson och Emil Valtersson)
Ok, om man väljer att se det här som råmaterial så finns det väl viss potential i den här upptempolåten med sikte på dansgolvet. I sitt nyvarande skick finns dock en hel del att önska. Sångerskan verkar ha noll koll på engelska språket och produktionen låter ungefär som reklamjinglarna du får i högtalarna när du fredagshandlar på ICA Maxi.

Trison - Forever by your side (Tony Andersson och Martin Johansson)
Duon Trison får väl snart ses som webjokerveteraner efter förra årets relativt framgångsrika försök och årets två bidrag - varav det ena ju lyckades bli diskat. Nu är de tillbaka i boybandfacket, men den här gången i balladform. Men nae, förra årets Lovar & svär med sin tonartshöjningspalooza förblir deras bästa försök hittills. Det här känns mest sömnigt och ofärdigt även om flyktiga sekunder fångar mitt intresse, främst i verserna.

Jennifer - Letting go (Sofia Yxklinten)
Jag får nästan ta tillbaka vad jag skrev om Believe här ovan, för det här tar nog årets pris i klassen kackig inspelning. Synd, för jag tror få röstande ser förbi den halvtaskiga sången och bleka produktionen. Med till exempel Loreen vid mikrofonen till en suggestiv elektronisk produktion tror jag det här skulle kunna bli riktigt hett!

Vilda - Box of love (Anton Fahlgren)
Fältet avslutas med en countryballad i fusion med modern singer/songwriterpop. Jag gillar både låten, sångerskan och soundet här, men för att kunna funka i det här sammanhanget hade det behövts en starkare refräng. Nu är det höstmys under pläden i soffan - men väldigt långt ifrån en melloscen.

Låten som kommer att vinna årets webjokertävling finns inte i den här deltävlingen, och det känns svårt att tippa vilka som kniper finalplatserna - men jag tippar Higher och Box of love, även om jag helst sett Letting go i final av dessa åtta.
Webjokern - bidragen i delfinal IV Reviewed by Pierre on 12:49:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.