Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

I mina drömmar är 2012 års webjoker

Dagens final av webjokertävlingen slutade med balladen I mina drömmar, skriven av kusinerna Nanna Sveinsdóttir (text) och Thomas Cars (musik) och framförd av Maria BenHajji som segrare - och därmed är det första bidraget till nästa års melodifestival klart!

Låten är en finstämd ballad, med stor sannolikhet skriven med beundrande blickar riktade mot Bobby Ljunggrens balladhantverk. Den är nämligen fullknökad med vackra klyschor och harmonier djupt rotade i ursvensk schlagerballadtradition på ett sätt svenskar har älskat och hatälskat sedan tävlingen först såg sitt ljus.

Valet leder därmed knappast till något nyskapande, men mitt schlagerkonservativa jag tycker ändå att det här känns helt ok. I mina drömmar kommer inte att magplaska i vår, men knappast heller göra samma succé som till exempel Sonja Aldéns För att du finns, låten jag tycker det ekar mest av här.

För att ge så jämlika förutsättningar som möjligt för de tävlande mellobidragen är I mina drömmar nu bortplockad från SVTPlay fram till tävlingsdags och kommer nu att vässas till tävlingsform för det stora allvaret i vår.

Under dagens finalsändning i P4 Extra avslöjade Christer Björkman också att övriga 31 bidrag kommer att avslöjas nu på onsdag - och att tretton av dem är på svenska.

Resultat:
1. Maria BenHajji - I mina drömmar (Nanna Sveinsdóttir, Thomas Cars)
2. Bowties - Need To Know (Erik Andergren och Erik Källner)
3. David Nestander - Beautiful Love (Erik Kohl)
4. Never Alone - Marilyn Monroe (Joakim Björnberg och Christofer Erixon)
5. Grand Slam - All Day All Night (Andy Swaniz, Peter Andersson)
6. Demoröst - A Heartbeat Away (Jonas Lundström)
7. Caroline Coquard - Ingenting, ingen (Caroline Coquard)
8. Trison - Forever By Your Side (Tony Andersson och Martin Johansson)
Maria BenHajji Bild: SVT

 Media: SVT, Aftonbladet, Expressen.
I mina drömmar är 2012 års webjoker Reviewed by Pierre on 15:22:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Philip Holmgren7 november 2011 17:24

    Hade du "I mina drömmar" som din vinnare?

    SvaraRadera
  2. @Philip: Vid sidan av Marilyn Monroe var det låten jag gillade bäst och den fanns ju med bland de jag tippade som troliga vinnare - även om jag inte vågade sticka ut hakan och välja bara en den här gången. :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.