Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför Islands uttagning

Det isländska tvbolaget RÚV har nu avslöjat detaljer om hur de tänker välja sitt bidrag för Baku nästa år. Bland de 164 inskickade bidrag har femton valts ut att tävla i tre semifinaler med start den 14 januari. Från varje semi går två bidrag via hälften juryröster och hälften tittarröster vidare till en final den 11 februari.

Kompositörerna bakom de tävlande bidragen har redan avslöjats, en lista som till exempel rymmer Sveinn Rúnar Sigurðsson, ansvarig för två tidigare isländska bidrag, Jónsis Heaven från 2004 och Eiríkur Haukssons Valentine Lost från 2007. Här finns också svenska intressen i form av Fredrik Randquist och Marcus Frenell som varit med och skrivit bidraget Hjartað brennur som kommer att framföras av Regína Ósk, den ena halvan av eurovisionbekanta duon Euroband.

De tävlande kompositörerna:
Axel Árnason och Ingólfur Þórarinsson
Árni Hjartarson
Ellert H. Jóhannson
Gestur Guðnason
Greta Salóme Stefánsdóttir (Två bidrag)
Herbert Guðmundsson och Svanur Herbertsson
Hilmar Hlíðberg Gunnarsson
Magnús Hávarðarson
María Björk Sverrisdóttir, Fredrik Randquist och Marcus Frenell
Pétur Arnar Kristinsson
Sveinn Rúnar Sigurðsson (Tre bidrag)
Valgeir Skagfjörð

Hela tävlingsprogrammet:
14 januari - Semifinal I
21 januari - Semifinal II
28 januari - Semifinal III
11 februari - Final

När vi ändå är inne på Island så har ni väl inte missat att Island vann årets upplaga av OGAE Second Chance Contest, tävlingen där eurovisionfans från hela Europa röstar fram det bästa bidraget som tävlade utan att vinna i alla de nationella uttagningarna? Tävlingen togs i år, i mina ögon helt rättvist, hem av Yohanna och balladen Nótt för vår egen Jenny Silver i Something in your eyes. I väntan på den nya säsongens bidrag kollar vi därför in årets trea i den isländska uttagning - och alltså vinnaren i OGAE Second Chance Contest. Här är Nótt:
Inför Islands uttagning Reviewed by Pierre on 16:36:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.