Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Makedonien skickar Kaliopi

1996 var det tänkt att Makedonien skulle debutera i Eurovision Song Contest. Det året var det dock, med den tidens mått, hisnande trettio länder som ville delta - vilket var en bra bit fler än tävlingen rymde. Man testade därför ett nytt system där jurygrupper i deltagarländerna fick rösta på bidragen i förväg och på så sätt kristallisera ut ett finalfält om 23 bidrag. För Makedoniens del ledde detta till att man slogs ut innan Europa ens fått höra deras bidrag - och deras eurovisiondebut fick dröja i två år till.

Bidraget man tänkt skicka var Samo Ti med Kaliopi, det årets vinnare av Skopje Fest - vilket leder oss fram till att det makedonska tvbolaget MKRTV nu har meddelat att man internt har utsett Kaliopi till sin representant i Eurovision Song Contest nästa år. Även om man väljer att den här gången välja artist internt meddelas dock att tvtittarna kommer att få välja hennes tävlingslåt i en tvsänd final i början av 2012.

Kaliopi Bukle har hunnit bli en av både sitt lands och hela Balkans största artister med nio album och högvis med hits och utmärkelser i ryggen. Hon har också hunnit med ytterligare ett försök att få representera sitt land i Eurovision Song Contest, 2009 då hon blev tvåa i duett med Naum Petreski i Rum Dum Dum. Vi kollar in hennes senaste singel, Ti:
Makedonien skickar Kaliopi Reviewed by Pierre on 11:39:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.