Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Miro Šmajda tävlar för Slovakien

Det är svårt att inte raljera när det slovakiska tvbolaget RTVS idag meddelade att man inte bara tänker delta i Eurovision Song Contest - man har också valt artisten man kommer att representeras av. Det har ju bara gått en dryg månad sedan man gick ut med att man av ekonomiska skäl drar sig ur tävlingen inför nästa år. Förra årets eurovisionsäsong blev ju en lång följetong av att landet drog sig ur tävlingen, för att åter vilja delta, dra sig ur igen, delta, och till slut vilja dra sig ur men tvingas delta för att slippa böter.

Nu säger man sig i alla fall ha bestämt sig för att skicka Miro Šmajda till Azerbajdzjan i maj. Šmajda är ett välbekant namn i Slovakien och omgivande länder sedan han för två år sedan deltog och blev tvåa i den tjeckisk-slovakiska samproduktionen Superstar, en Idol-klon som då gick i sin första upplaga. Den nu 22-årige sångaren nådde andraplatsen främst med sina framföranden av rocklåtar, och det är också på det spåret han har fortsatt efter tävlingen, bland annat som sångare i bandet Rosemaid. När han nu valts att representera Slovakien sägs det att han gör det på villkor att han finansierar deltagandet med egna medel för att lösa tvbolagets problem med ekonomin.

Håll dock inte andan, det är ännu bara november och alltså gott om tid att hinna dra sig ur tävlingen ett par gånger till innan det är dags för tävlande i Baku! Medan vi väntar spänt på att se om Miro verkligen får åka i vår kollar vi in hans hitsingel Baby:
Miro Šmajda tävlar för Slovakien Reviewed by Pierre on 18:37:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Philip Holmgren19 november 2011 12:53

    Läste idag att det redan nu har blivit prat om att dra sig ut för Slovakien igen.

    http://www.esctoday.com/news/read/17839

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.