Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

NRK förändrar Melodi Grand Prix

Inför nästa säsong har det norska tvbolaget NRK stuvat om rejält i sitt uttagningsformat Melodi Grand Prix med målsättningen att göra tävlingen större och viktigare - och att föra publiken närmare artisterna.

Antalet tävlande bidrag utökas från 21 till 24 och deltävlingarnas sändningstid förlängs samtidigt som man lägger till ytterligare en sändning varje tävlingsvecka. På tisdagarna kommer man nämligen att sända ett fyrtio minuter långt program från tävlingsstäderna där man kollar in artisterna och repetitionerna samtidigt som man får lite Melodi Grand Prix-historik till livs. Samtidigt slopas Siste Sjansen-rundan helt, varför det den här gången blir tre deltävlingar direkt följda av final.

Här är hela tävlingsschemat:
21 januari: Deltävling I i Ørland
28 januari: Deltävling II i Larvik
4 februari: Deltävling III i Florø
11 februari: Final i Oslo

Förlåten för vilka de tävlande artisterna är håller som bäst på att släppas en liten bit i taget och i nuläget är sju namn klara: Irresistible, Malin Reitan, Isabel Ødegård, Nora Foss Al-Jabri, Plumbo, Marthe Valle och Minnie Oh. Ingen av dem är bekanta för min del, och en snabbrunda på YouTube gör mig inte mycket klokare. Bandet Plumbo finns dock där och visar sig vara en musikalisk släkting till Nordman. Som en försmak kollar vi in en av deras hits på hemmaplan, Møkkamann:
NRK förändrar Melodi Grand Prix Reviewed by Pierre on 17:03:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Philip Holmgren3 november 2011 21:23

    Malin Reitan är visst den som repesenterade Norge i Junior Eurovision Song Contest 2005.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.