Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Željko Joksimović tävlar för Serbien igen

Idag händer det saker! Inte bara Belgien har avslöjat sin artist för nästa års upplaga av Eurovision Song Contest, utan även Serbien. Efter att varje år sedan landet blev självständigt ha haft en öppen uttagning till Eurovision Song Contest bestämde sig tvbolaget RTS i år för att välja sitt bidrag internt av ekonomiska skäl.

Valet föll på den i eurovisionsammanhang välmeriterade Željko Joksimović, kanske mest känd för att han gav Serbien Montenegro en silverpeng 2004 med den moderna klassikern Lane Moje, bara slagen av ukrainska Ruslanas vilda danser. Två år senare lade han en bronspeng till meritlistan då han representerade Bosnien Hercegovina som kompositör av deras bidrag Lejla med Hari Mata Hari och sedan 2008 som kompositör av Serbiens egna bidrag Oro med Jelena Tomašević - samma år som han var programledare för Eurovision Song Contest i Belgrad.

Lite trist är det allt att det inte blir någon serbisk uttagning den här gången, men Joksimović är mer än välkommen tillbaka - alla hans tre tidigare bidrag står högt i kurs hos mig. Hans tävlingsbidrag för Baku kommer att avslöjas vid en direktsänd tvshow tidigt nästa år. I väntan på det minns vi och njuter av Lane Moje:
Željko Joksimović tävlar för Serbien igen Reviewed by Pierre on 15:23:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.