Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Montenegro gör comeback

Efter att ha deltagit i Eurovision Song Contest tre år på raken från 2007 till 2009 drog sig Montenegro ur tävlingen av ekonomiska skäl inför 2010. Nu har det ansvariga tvbolaget RTCG fått ny ledning samtidigt som kostnaden för att delta har sjunkit vilket har gjort att man nu bestämt sig för att göra comeback i tävlingen nästa år.

Inte nog med det, man har också tillkännagivit att man internt har utsett Rambo Amadeus som landets representant vid comebacken. Bakom artistnamnet, som för övrigt härleds precis som man kan gissa, döljer sig Antonije Pušić, som med sina satiriska texter om människans natur och lokal politik gjort sig ett namn i hela det forna Jugoslavien. Musikaliskt jämförs han med t.ex. Frank Zappa och Captain Beefheart, referenser som inte direkt får mig att slå frivolter av glädje. Risken är överhängande stor att den montenegrinska comebacken inte kommer att falla mig på läppen.

Hans tävlingslåt får vi vänta på ett tag, men ett smakprov ur hans låtkatalog kan väl ta så länge? Här är Urbano, samo urbano:
Montenegro gör comeback Reviewed by Pierre on 21:18:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.