Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Årets melodifestivalscen

Idag har SVT släppt på förlåten till årets melodifestivalscen! Scenen är återigen skapad av scenografen Viktor Brattström som berättar för SVT att han haft flera inspirationsbilder med bland annat arkitektoniska trädformer och gamla karuseller i år. Av dem har han skapat en ickeföreställande installation, lite som ett futuristiskt tivoli.

Alla artister som uppträder på den nya scenen kommer att använda ljuseffekter i taket och ett fondtyg i bakgrunden, som kan färgas med ljus i alla tänkbara nyanser. Tanken är att alla 32 bidrag ska kunna hitta ett eget sätt att använda scenen. En del har mycket rekvisita, en del använder vår catwalk, en del använder trapporna, säger Brattström.

Nytt för i år är också att greenroom är flyttat längst bak i arenan, förenad med scenen av en lång catwalk, istället för som under senare år i nära anslutning till scenen.  Jag tippar att den förändringen kommer att vara betydligt tydligare för den som är på plats i arenan än för den som sitter hemma i tvsoffan.

Jag tycker det är svårt att bilda sig en uppfattning utifrån bara detta, utan känner mest att det där pirret inför att det snart är turnépremiär börjar göra sig allt mer påmint!

En liten försmak av scenen får vi av bilderna nedan (Klicka på bilderna för större format):

Källa: SVT.
Årets melodifestivalscen Reviewed by Pierre on 11:20:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.