Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Det danska startfältet är klart!

Idag presenterade danska DR startfältet i årets upplaga av Melodi Grand Prix som går av stapeln den 21 januari. Sju av dem har plockats ut bland de 678 inskickade bidragen, medan tre har bjudits in av DR att tävla som wildcards.

I startfältet noteras till exempel att John Gordon och Julie Frost, teamet som skrev Lenas Satellite häromåret återförenas och att upphovsmannen bakom förra årets danska bidrag, New Tomorrow med A Friend in London, Lisa Cabble gör ett nytt försök, den här gången med en låt skriven för sjuttonåriga YouTube-fyndet Karen Viuff.

De senaste åren har det svenska inslaget i Melodi Grand Prix varit stort, men den här gången får vi nöja oss med att hissa blågult två gånger. Ditte Maries låt har svenska upphovsmän och när vi är framme vid det sista bidraget får vi dessutom blågult på scenen. Där sjunger nämligen vår egen Patrik Isaksson duett med singer/songwritern och f.d. Big Brother-deltagaren Christian Brøns, fältets enda låt på danska - och svenska. Det är dock inte första gången de gör musik ihop. Till exempel har de spelat in och nått förstaplatsen i Danmark med Patriks Ruta1 - fast med dansk text, vi lyssnar på Tilbage hvor vi var:
Hela startfältet (Länkarna går till artistinfo hos dr.dk):
1. Jesper NohrstedtTake Our Hearts (Morten Hampenberg, Engelina & Mads B. B. Krog) Wildcard
2. Valen:TineNowhere (Søren Itenov, Christoffer Stjerne & Tine Lynggaard)
3. AyaBest Thing I Got (John Gordon & Julie Frost)
4. Kenneth PotempaReach for the Sky (Peter Bjørnskov, Lene Dissing & Sune Haansbæk)
5. Ditte Marie (Le Freak)Overflow (Mike Eriksson, Johnny Sanchez & Hanif Sabzevari)
6. Philip Halloun & EmiliaBaby Love Me (Philip Halloun & Emilia)
7. SuriyaForever I Be Young (Suriya et al.) Wildcard
8. Karen ViuffUniverse (Lise Cabble)
9. Soluna SamyaShould’ve Known Better (Remee, Isam B. & Chief 1)
10. Christian Brøns & Patrik IsakssonVenter (Rune Braager, Christian Brøns & Patrik Isaksson) Wildcard

Smakprov på bidragen kommer att släppas den 16 januari och sedan bidragen i sin helhet två dagar senare. En förändring i årets Melodi Grand Prix är att man liksom i vår egen Melodifestival kommer att ta hjälp av internationella jurygrupper. Tittarna och den danska expertjuryn kommer att på egen hand rösta fram tre bidrag till en superfinal. Där kommer tittarna att fortsätta ha halva makten att välja vinnare, men juryn kommer att delas i fem grupper; en dansk och vardera en från de fyra senaste vinnarländerna Ryssland, Norge, Tyskland och Azerbajdzjan.
Det danska startfältet är klart! Reviewed by Pierre on 14:49:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.