Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Det österrikiska startfältet

Österrikes comeback till Eurovision Song Contest förra året får väl ses som en hygglig framgång. Nadine Beiler seglade komfortabelt till final med sin The secret is love, där hon till slut landade på en artondeplats. Tydligen var österrikarna också nöjda, åtminstone tillräckligt nöjda för att stanna kvar i tävlingen.

Den 24 februari blir det därför återigen en nationell final i Österrike där man tänker utse sitt bidrag för Baku, den här gången under parollen Österreich rockt den Song Contest. Nio artister bjöds in av det arrangerande tvbolaget ORF att själva plocka fram en låt att tävla med och ett tionde bidrag togs in som ett wildcard, Mary Broadcast Band.

Igår presenterades åtta av de tio bidragen och självklart har jag lyssnat igenom dem. Så här efter en första genomlyssning är jag tveksam till att Österrike ska kunna lyckas ta sig till final i Baku - oavsett vilket bidrag de väljer. Fältet är en salig blandning av både svårdefinierade och obegripliga genrer tillsammans med anonym och generisk pop, utan något som lyckas gripa tag. Nåja, det var efter en genomlyssning - och det finns ju dessutom möjlighet till att de två bidragen vi ännu inte hört är fantastiska!

Här är startfältet, och du kan lyssna på åtta av låtarna här:
1. Blockstars – Ännu inte tillgänglig
2. James Cottriall – Stand Up
3. !DeladapCrazy Swing
4. KrautschädlEinsturzgefohr Ännu inte tillgänglig
5. Mary Broadcast BandHow Can You Ask Me
6. PapermoonVater, Father, Mon Père
7. Norbert SchneiderMedicate My Blues Away
8. TrackshittazWoki Mit Deim Popo
9. ValerieComme Ca
10. Conchita WurstThat's What I Am
Det österrikiska startfältet Reviewed by Pierre on 15:24:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.