Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

En sista chans i Tredje Chansen

Precis när årets första melodifestivalvecka inleds lanserar SVT en nyhet som säkert lär glädja alla som liksom jag skamlöst kallar sig schlagernörd. Parallellt med årets ordinarie Melodifestival kommer nämligen Tredje Chansen att löpa, en tävling där 32 av bidragen som aldrig gick till final när de tävlade någon gång under de tio senaste åren får en chans till revansch.

Reglerna kommer att vara precis desamma som i den vanliga tävlingen med fyra deltävlingar som via en runda Andra Chansen som här får namnet Sista Chansen leder fram till final. Omröstningen sker på SVTs melodifestivalsida där de första åtta tävlande redan presenterats och omröstningen är i full gång. Här är de första åtta:

Poets - What Difference Does It Make (2002)
Pay TV - Trendy Discoteque (2004)
Patrik Isaksson - Faller du så faller jag (2006)
The Attic feat. Therese - The Arrival (2007)
Eskobar - Hallelujah New World (2008)
Velvet - The Queen (2009)
Pain of Salvation - Road Salt (2010)
Dilba - Try Again (2011)

Tävlingen kommer också att uppmärksammas i den ordinarie sändningen på lördagarna där en snabbgenomgång av de åtta bidragen visas och ett av dem tolkas i en ny version av en annan artist. Först ut i Växjö nu på lördag är Dilbas Try Again från förra året som nu görs av den otippade kombon Meja och The Soundtrack of our lives.

Jag har avundsjukt sett hur duktiga andra länder är på att göra tillbakablickar och lyfta fram gamla guldkorn i sina nationella uttagningar, samtidigt som jag har svårt att få nog av omröstningar av det här slaget - så jag tycker det här är en strålande idé! Det verkar dessutom som om man lyckats välja relevanta låtar i en bra blandning. Jag har faktiskt svårt att välja en favorit bland de här första åtta. Dilba? Velvet? The Attic? Pay TV? Jag får nog fundera lite...

Samtidigt har det också avslöjats hur årets melodifestivallåtar kommer att presenteras. Torsdagen före varje deltävling kommer minutklipp från repetitionerna att släppas löpande under dagen och på lördagen släpps de sedan i studioversion klockan 14 - allt på SVTs Melodifestivalsida.

 Läs även andra bloggares åsikter om
En sista chans i Tredje Chansen Reviewed by Pierre on 18:30:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Vad händer med vinnaren i tredje chansen då? :O

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Den får revansch, ära och återupprättelse? ;) SVT specificerar faktiskt inte hur eller om vinnaren kommer att belönas. Vi får se! :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.