Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett gäng eurovisionkortisar

Nu på onsdag är det dags för cyprioterna att välja låt åt Ivi Adamou. Det kommer att ske i en nittio minuter lång direktsänd show under namnet A song for Ivi med sändningstart kl 20.00. En expertjury delar lika med tvtittarna på rätten att bestämma om det blir Call the police, You don't belong here eller La la love som Ivi ska ta med sig till Baku. Jag hoppas på den senare!

På lördag sänder Island den tredje och sista av de inledande deltävlingarna i Söngvakeppni Sjónvarpsins. Redan nu finns de fem tävlande att lyssna på här. Jag återkommer givetvis med mina betyg och tips, men efter en första genomlyssning tycker jag allt att fältet verkar starkare än senast.

Från Frankrike meddelas det att Angguns tävlingslåt har fått ett namn. Hon kommer att åka till Baku med Echo (You and I) i bagaget, en rytmisk låt där en tredjedel av texten kommer att vara på engelska och resten på franska. Låten kommer att presenteras på en musikmässa i Cannes nu på söndag och läggas ut på France Télévisions hemsida kl 16 samma dag.

Även makedonska Kaliopi har bestämt sig för sin tävlingslåt. Det blir Crno i belo, eller Black and white på engelska. Låten är komponerad av Romeo Grill som också ligger bakom flera av Kaliopis tidigare hits, och texten har Kaliopi skrivit själv. Låten kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Vitryssland hör ju till de länder som har för vana att bolla med förutsättningarna för sin uttagning så att man till slut blir helt bortkollrad. De gör oss inte besvikna i år heller. Deras final som skulle ha gått av stapeln nästa tisdag är nu istället framflyttad till den 14 februari. Återstår att se hur många av de fem finalisterna som behåller låten de tävlade med i semifinalen till dess...

Också Moldavien stuvar om i sina planer. En jury har nu bantat ner listan över bidrag till 60. Där återfinns till exempel Geta Burlacu, tjejen som representerade landet i Belgrad 2008, i tredubbel upplaga. På söndag väntar en stängd audition inför en jury för de sextio, varefter 20 finalister sållas ut. Mellan den första och tolfte februari pågår sedan en onlineomröstning där folket får välja en sista finalist. De 21 finalisterna offentliggörs den 13 februari.

Schweiziska Sinplus har inte lyckats övertyga sina landsmän om storheten i duons vinnarlåt Unbreakable efter segern i den schweiziska eurovisionuttagningen i december. Låten gick in på singellistans plats 34 veckan efter segern - men har sedan dess helt lyst med sin frånvaro på topp 75. Anna Rossinelli nådde ända upp till tredjeplatsen med In love for a while ifjol. Ett dåligt omen?

Kroatiska DORA som brukar fungera som landets uttagning till Eurovision Song Contest består i år bara av presentationen av Nina Badrics eurovisionlåt. Datumet att lägga på minnet är den 18 februari.

I Portugal har de tolv sedan tidigare utvalda artisterna nu parats ihop med vardera en kompositör som fått i uppdrag att skräddarsy en tävlingslåt åt sin artist. Resultatet kommer vi att få höra i finalen av Festival Da Cancao den 10 mars.
Ett gäng eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 13:11:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.