Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovisionkortisar

Moldavien kommer i år att välja sitt bidrag på samma dag som vi i Sverige väljer vårt. Den moldaviska finalen går nämligen av stapeln den 10 mars, samma dag som Melodifestivalen når final i Globen. Bidrag tas emot fram till den 16 januari varefter ett finalfält om tjugo bidrag kommer att vaskas fram. Till dessa kommer ytterligare tre bidrag som väljs via en onlineomröstning att läggas.

I Israel var det tänkt att man i år precis som förra året skulle ha en tvsänd final av sin uttagning Kdam. Så blir det nu inte då producenten som anlitats dragit sig ur. Årets israeliska bidrag kommer därför på grund av tidsbrist att väljas ut internt. Valet beräknas vara klart i slutet av månaden.

Anggun, artisten som kommer att representera Frankrike i Baku, jobbar för fullt med sitt tävlingsbidrag som går under arbetsnamnet Europa. Låten är skriven av Jean-Pierre Pilot och William Rousseau och beskrivs som en upptempolåt med vissling som gimmick. Den kommer troligen att presenteras i slutet av januari.

I Litauen håller man på för fullt med sålla bland de inkomna bidragen och idag presenterades en lista på 47 kvarvarande bidrag som går vidare till nästa fas. Jodå, Simona Milinytė och svensklåten One of a kind skriven av Bobby Ljunggren och Marcos Ubeda finns med i listan!

Årets ryska final kommer att gå av stapeln söndagen den 26 februari. Auditions pågår för fullt för att fylla de 25 platserna i finalen och det har utlovats att finalbidragen kommer att publiceras på det arrangerande tvbolagets hemsida i förväg.

Även i Ukraina pågår förberedelserna för fullt inför deras final den 10 februari. Nitton bidrag kommer att väljas ut bland det inskickade materialet, ytterligare ett håller på att vaskas fram i tvshowen Show number 1 och ett sista ska tas fram i en onlinetävling dit hugade intressenter uppmanas att skicka in en webcamvideo.

Efter en lång rad auditions under hösten drar Tysklands uttagning Unser Star für Baku igång på allvar om precis en vecka. Tjugo ännu hemliga artister har plockats ut att tävla mot varandra i åtta tvsända tävlingsomgångar. Den första går alltså av stapeln nästa torsdag och den 16 februari är vi framme vid final.

Spanien har ju redan valt sin artist, sångerskan Pastora Soler. Nu har det också avslöjats att hennes tävlingslåt kommer att väljas i en tvshow den 20 februari, där tittarna samsas med en jury om makten att välja rätt låt.

Den vitryska uttagningen Eurofest avhandlade sin semifinal precis före jul - vilket gjorde att jag på grund av julstök tvingades stå över den. Jag har dock tagit igen skadan och återkommer med ett referat innan veckans slut. Samtidigt meddelar tvbolaget BTRC att finalen skjuts fram några dagar och går av stapeln den 31 januari.

I november meddelade Slovakien att de kommer att representeras av Miro Šmajda i Baku. Planerna gick dock i stöpet och man meddelade därefter på, vid det här laget känt slovakiskt manér, att man istället drar sig ur. Nu har man, hepp, meddelat att man trots allt kommer att finnas på plats i Baku med ett internt utsett bidrag.
Eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 16:19:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.