Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finalklart i Nederländerna

De senaste årens bedrövliga eurovisionfacit för Nederländerna kröntes ju i fjol av en absolut jumboplats i Düsseldorf då 3Js, något oförtjänt, bara skrapade ihop tretton poäng i sin semifinal åt sin Never Alone.

Säkert är det en av anledningarna till att man fortsätter att prova nya sätt att ta fram sitt tävlingsbidrag. Den här gången blev det en öppen uttagning där en uttagningskommitté under ledning av Big Brothers skapare John de Mol fick ansvaret att skrapa ihop ett finalfält av det inskickade materialet.

Nationaal Songfestival 2012 kommer att gå av stapeln den 26 januari där de sex tävlande först kommer att göra upp i dueller vilket leder till en superfinal där de tre kvarvarande bidragen gör upp om vinsten. De nederländska tvtittarna kommer att ha halva makten att utse vinnaren, medan den andra halvan ges till en professionell jury. Man kommer också att ta hjälp av en rådgivande internationell jury bestående av två representanter från vart och ett av de övriga tävlande länderna(!), vilken kommer att finnas på plats under finalen.

I startfältet märks den tidigare Idol-vinnaren Rafaëlla Paton som tog hem vinsten i 2006 års upplaga med sin tolkning av det årets finallåt, den för oss svenskar i sammanhanget välbekanta Right Here, Right now (My Heart Belongs To You):

Hela startfältet:
1. Rafaëlla PatonChocolate (Jan Rooymans, Chris Silos)
2. Joan FrankaYou and Me (Joan Franka, Jessica Hogeboom)
3. Ivan PerotiTake me as I am (Alain Clark, Steve Diamond, Ben Caver)
4. Pearl JozefsonWe can overcome (Gordon Groothedde, Curtis Richardson)
5. Tim DouwsmaUndercover Lover (Bruce R.F. Smith, Michel van der Zanden)
6. Kim de BoerChildren of the World (Martijn Schimmer)

Väldigt korta smakprov på låtarna finns att lyssna på här för den riktigt sugne!
Finalklart i Nederländerna Reviewed by Pierre on 15:27:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.