Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför den första semifinalen i Ungern

Ni minns säkert att ungerska Kati Wolf utmålades som en stark segerkandidat inför Eurovision Song Contest i Düsseldorf i våras med sin What about my dreams. Hon landande inte ens i närheten av förstaplatsen, men favoritskapet ledde till ett kraftigt uppsving för tittarsiffrorna hemma i Ungern vilket gör att det ungerska tvbolaget MTV i år satsar på en öppen uttagning - under namnet A Dal.

Den första semifinalen av två går av stapeln nu ikväll då tio låtar tävlar om fyra finalplatser. Tre av platserna tillsätts av en expertjury, medan tvtittarna får förtroendet att knuffa en favorit vidare till finalen den 11 februari.

Jag hör ingen låt som kan komma att få favoritstatus inför tävlandet i Baku i fältet, men väl flera bidrag jag gärna hör igen. Om jag får bestämma heter kvällens finallåtar I love you, Vízío, Sound of our hearts och Európa, egy a szívunk - i den prioriteringsordningen. De tre första kan alla kategoriseras som samtida pop i en vid mening medan den fjärde utan tvekan är ett guilty pleasure. Låten är en kletig duettballad av närmast parodiskt klassiskt snitt med en text om samhörigheten européer emellan - vårt hjärta är ett. De flesta spottar och fräser förmodligen över låtar av det här snittet - medan jag inte kan låta bli att smygälska.

Vad ungrarna kan tänkas gå igång känns det svårt att sia om, men jag gissar att i första hand Learning to let go kan tänkas sparka ut någon av mina favoriter. Min allergi mot Jason Mraz-isk mellanmjölksreggae ger mig otäcka utslag bara av introt, men konceptet har ju fungerat mer än en gång förut. Här är kvällens startfält:

1. Rudi Krisz - A fél veled egész
2. Attila Kökény & Tamara Bencsik - Állítsd meg az időt
3. Niki Gallusz & Márton Vizy - Európa, egy a szívunk
4. Annamari Dancs - Feel
5. Barna Pély, Eszter Pál & Szalonna - Hangok a szívekért
6. András Kállay-Saunders - I love you
7. Gábor Heincz - Learning to let go
8. Gabi Tóth - Nem kell végszó
9. Compact Disco - Sound of our hearts
10. Caramel - Vízió
Inför den första semifinalen i Ungern Reviewed by Pierre on 14:01:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.