Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lyssna på Ivi Adamous tävlingslåtar

Cypern valde ju redan i augusti internt ut sångerskan Ivi Adamou, känd efter deltagande i X-factor och sedan två framgångsrika album, som sin artist för Baku. Sedan dess har det varit tyst tills idag, då tvbolaget CyBC presenterade tre tänkbara tävlingslåtar. Cyprioterna bestämmer sig för vilken de ska skicka till Baku i en tvsänd final först den 25 januari, men vi tar självklart en titt redan nu.

Intressant ur svenska ögon är givetvis att två av låtarna har tydligt blågula förtecken. You don't belong here är skriven av Niklas Jarl som skrev H.E.A.Ts 1000 miles för Melodifestivalen 2009 liksom Noll Disciplins Idiot året därpå, Alexander Schöld tävlade ju själv i Mello 2008 och Sharon Vaughn skrev texterna till Lovestoneds och Johannes Bah Kuhnkes bidrag häromåret - för att inte tala om att hon ligger bakom Agnes världshit Release Me.

Även bakom La la love står en rad svenska namn, t.ex. Alex Papaconstantinou som låg bakom Greklands och Sarbels Yassou Maria 2007 och Arash & AySels Always för Azerbajdzjan 2009 och Björn Djupström som bland annat är en av männen bakom Loreens My heart is refusing me.

Hur det låter? Det är tydligt att cyprioterna i år vill åka till Baku med något som låter fräscht och modernt, för vilken som helst av de tre skulle sitta som en smäck i valfri reklamradiostations spellista. Trots att det låter fräscht tycker jag trion saknar den där eurovisionvinnaredgen, men jag knuffar gärna fram La la love som låten med störst potential att kunna bli bra på en eurovisionscen. Lyssna, vad tycker du?

Call the police (Lene Dissing, Jakob Glæsner, Mikko Tamminen):

You don't belong here (Niklas Jarl, Alexander Schold, Sharon Vaughn):

La la love (Alex Papaconstantinou, Bjorn Djupstrom, Alexandra Zakka, Viktor Svensson):
Lyssna på Ivi Adamous tävlingslåtar Reviewed by Pierre on 14:47:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Philip Holmgren6 januari 2012 22:27

    Min favorit är "You don´t belong here".

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.