Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Omstritt Melodi Grand Prix-bidrag diskat

Efter flera turer har danska DR nu beslutat sig för att lyfta ut bidraget Nowhere med Valen:tine ur sin eurovisionuttagning Melodi Grand Prix.

Genast i fredags när bidragen i årets upplaga av Melodi Grand Prix avslöjats spred sig snabbt ryktet att ett av dem, Nowhere med Valen:Tine, artistnamnet för sångerskan Tine Lynggaard, redan fanns tillgängligt att lyssnas på via en amerikansk musiksajt. Det kom sedan också fram att Tine själv via Twitter och Facebook meddelat att låten nu fanns utlagd att på YouTube.

På DR diskuterades det hur man ska tolka EBUs regler som säger att bidragen inte får finns kommersiellt utgivna eller offentligt framförda före den första september, men efter dialog med EBU nu i helgen har man fått bekräftat att under dessa omständigheterna hade låten inte fått tävla i Baku om den skulle vinna i Danmark.

Låten kommer inte att ersättas i Melodi Grand Prix, så startfältet i Aalborg Gigantium den 21 januari består nu bara av nio tävlande. Trots detta kommer den dock att finnas med på årets cd med tävlingens låtar. Den är nämligen redan pressad och redo för butikerna.

Tycker det hela verkar vara en solklart fall där det inte fanns någon annan väg att gå än att diskvalificera. Kanske har DR också lärt sig en läxa? Många är de tvbolag som den hårda vägen fått äta upp att de inte lagt energi på att kolla upp om sina tävlingsbidrag läckt i förväg - och i det här fallet var fakta inte svårt att hitta heller. Hade man dessutom släppt namnen på bidragen lite tidigare än två veckor före final hade man både haft tid på sig att hitta en ersättare och slippa stå med en officiell cd innehållande diskvalificerade bidrag.

När låten nu har diskats har Valen:Tine valt att lägga ut den på YouTube (igen), det låter så här:

Källa: Politiken, DR.
Omstritt Melodi Grand Prix-bidrag diskat Reviewed by Pierre on 19:26:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.